Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Greipel si při závodu Milán-San Remo zlomil klíční kost, musí na operaci

Nešťastný pád v sobotním závodu Milán-San Remo znamenal pro německého cyklistu Andreho Greipela konec jarní klasikářské části sezony. Elitní spurter stáje Lotto-Soudal si zlomil klíční kost a v Belgii se podrobí operaci. "Tohle není způsob, jakým bych chtěl končit Milán-San Remo. Teď půjdu na operaci, ale vrátím se," uvedl pětatřicetiletý cyklista.

Greipelovy naděje na úspěch v závodu vzaly za své zhruba čtyři kilometry před cílem. Ve sjezdu z Poggia spadl přímo před ním jeho stájový kolega Jasper de Buyst a Greipel přes něj přepadl. "Ve zlomku sekundy se všechno změnilo z velice dobrého na velice špatné. Měsíce, týdny, všechno pryč," posteskl si týmový ředitel Marc Sergeant.

Ošklivý karambol potkal i Brita Marka Cavendishe. Bývalý světový šampion v závěru závodu přejížděl ostrůvek uprostřed silnice a přepadl přes zábranu. Z hrozivě vypadajícího pádu vyvázl se zlomeninou žebra na stejné straně, na níž si zlomil žebro minulý týden na Tirrenu-Adriaticu, k tomu má pohmožděniny a odřeniny. Kvůli podezření na poraněné vazy v kotníku ho ještě čeká další vyšetření.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články