Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Giro slibuje start na Sardinii a souboj domácích hvězd Nibali vs. Aru

Milán – K oficiálnímu představení trasy Giro d'Italia 2017 sice ještě nedošlo, ven už ale prosákly spekulace a nakonec i profily etap první Grand Tour následující sezony. Závod odstartuje na Sardinii a v následujících dnech se podívá i na Sicílii, od čehož si pořadatelé slibují účast dvou tamějších rodáků, Fabia Arua a Vincenza Nibaliho. Oba už potvrdili, že domácí závod mají v plánu.

Sport
zdroj: ČT4

Ředitel organizace RCS Mauro Vegni, která závod pořádá, oznámí podobu Gira na slavnostním ceremoniálu v Miláně. Už nyní jsou ale venku informace o trase italského závodu. Start proběhne pátého května na Sardinii, poté se peloton přesune na Sicílii, kde vystoupá ve čtvrté etapě na Etnu. Následně se už na území kontinentální Itálie začne s rovinatými etapami, aby se postupně karavana závodu přesunula do hor.

V plánu je výstup na Blockhaus, královská etapa se šplháním na Mortirolo i Stelvio nebo dvě individuální časovky, které v součtu budou mít téměř 70 kilometrů. Závod navštíví i rodné město Fausta Coppiho, městečko Castellania, které bude startem čtrnácté etapy.

Díky odchodu Vincenza Nibaliho do vznikající stáje Bahrain-Merida navíc může RCS počítat s atraktivním střetem dvou nejúspěšnějších italských jezdců na celkové pořadí v posledních letech. Nibali, který se v novém působišti potká kromě Ondřeje Cinka mj. i se svým bratrem Antoniem, svou účast už víceméně potvrdil.

Profil 16. etapy Giro d'Italia 2017
zdroj: cicloweb.it

"Je to v plánu. Na druhou stranu jsem v novém týmu, kde se musíme navzájem nejprve poznat, kvůli čemuž je na pořadu dne kemp v Chorvatsku (v Poreči, pozn. red.). Je to začátek něčeho nového a z jistého pohledu start z nuly na sto," popisuje vítěz loňského Gira.

Na startu na Sardinii se s největší pravděpodobností potká s tamějším rodákem Aruem, který se po katastrofálním představení na letošní Tour de France vrací na domácí závod. Střet bývalých týmových kolegů a nynějších soupeřů, kteří spolu navíc nevychází dvakrát dobře, slibuje napínavé Giro.

Zdroj
ČT sport, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články