Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Giro d'Italia 2019 začne časovkou v Boloni

Start letošního Giro d'Italia provázely kontroverze: ne každému se líbily úvodní tři etapy v Izraeli. Podobné hádky začátek příštího ročníku provázet nebudou. Organizátoři ze skupiny RCS potvrdili, že úvod příštího Gira proběhne v Boloni, kde jezdci absolvují osmikilometrovou časovku.

Miguel Ángel López
zdroj: Twitter.com/giroditalia

Organizátorská skupina RCS v pondělí prozradila, že ročník 2019 začne časovkou: pojede se osm kilometrů, z čehož poslední dva budou stoupat k Santuario della Madonna di San Luca. V Boloni proběhla tzv. Grande Partenza pouze jednou: v roce 1994 tu zvítězil Endrio Leoni. V italském městě poté druhý den bude startovat i etapa číslo dvě.

Jasné jsou také detaily deváté a desáté etapy. Den číslo devět bude rovněž ve znamení časovky, tentokrát ale mnohem delší: na jezdce čeká téměř 35 kilometrů z pobřežního Riccione do San Marina. Náročnost časovky ještě zvýší skutečnost, že její druhá polovina bude téměř neustále stoupat. Desátý den mezi městy Ravenna a Modena bude pro sprintery.

"Start v Boloni hned v začátku ovlivní boj o růžový dres. Časovka z Riccione do San Marina bude také hodně těžká," oznámil šéf závodu Mauro Vegni. Kompletní trasu oznámí organizace RCS v listopadu.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články