Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Gilbert porazil ve spurtu všechny soupeře, pořadí vede domácí Küng

Cham (Švýcarsko) – Hlavní švýcarský závod roku měl ve druhé etapě belgického vítěze. Philippe Gilbert se v závěrečném spurtu pohyboval nejrychleji a nakonec slavil vítězství. Mění se i situace na čele průběžného pořadí, ve žlutém nyní pojede k radosti švýcarských fanoušků Stefan Küng. Z českých jezdců dorazili v hlavním poli Jan Hirt a Zdeněk Štybar.

Slavící Philippe Gilbert
zdroj: ČTK/AP autor: Gian Ehrenzeller

Dvacet kilometrů před cílem zkusili v kopcovitém terénu nastoupit Rui Costa (trojnásobný vítěz závodu), Jan Bakelants a Damiano Caruso. Jejich společná práce ale nakonec vyšla vniveč, když je zúžený peloton (chyběl už i ve žlutém jedoucí Rohan Dennis) dostihl pět a půl kilometru před cílem v Chamu.

O vítězi tak rozhodoval až sprint. Gilbert vystřelil z háku poměrně brzy a nevypadalo to, že by mu měla rychlost vydržet až na pásku. Belgičan nicméně vydržel, když mu nechtěně pomohl i Peter Sagan, kterého zavřeli soupeři. Na čáře porazil Patricka Bevina a Anthonyho Rouxe, Sagan dojel až osmý.

"Byl to těžký den. Měli jsme problém, abychom vůbec dostihli únik. Byl jsem v kopcích až na chvostu hlavní skupiny, ale udržel jsem se. Ve sprintu jsem zariskoval, měli jsem trochu náskok na ostatní sprintery a vyšlo to. Jsem hodně šťastný," popisoval vítěz v cíli. "Nikdy jsem tady ještě nevyhrál, na Dauphiné se mi to povedlo asi před 11 lety. Tak jsem šťastný, že se mi to povedlo i tady," dodal.

Cyklistický etapový závod Kolem Švýcarska (WorldTour) - 2. etapa (172,7 km):

1. Gilbert (Belg./Quick-Step) 4:22:36, 2. Bevin (N. Zél./Cannondale), 3. Roux (Fr./FDJ), 4. Albasini (Švýc./Orica), 5. Trentin (It./Quick-Step), 6. Burghardt (Něm./Bora), ...52. Hirt (ČR/CCC), 57. Štybar (ČR/Quick-Step) všichni stejný čas, 58. Bárta (ČR/Bora) -24, 62. Cink (ČR/Bahrajn-Merida) -3:30.

Průběžné pořadí: 1. Küng (Švýc./BMC) 4:29:08, 2. Matthews (Austr./Sunweb), 3. Dumoulin (Niz./Sunweb) oba -1, 4. Boom (Niz./LottoNL) -4, 5. Sagan (SR/Bora) -8, 6. Caruso (It./BMC) -10, ...38. Štybar -26, 44. Bárta -31, 55. Hirt -46, 64. Cink -4:12. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články