Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Gaudu zaskočil Costu i Rogliče, Hirt ve třetí etapě Kolem Romandie ztratil

David Gaudu ovládl třetí etapu závodu WorldTour Kolem Romandie a dotírá na průběžného lídra Primože Rogliče. Vedoucí Slovinec dojel až třetí a v čele drží šestisekundový náskok. Jan Hirt se propadl až do druhé poloviny sedmé desítky pořadí.

David Gaudu slaví v závodě Kolem Romandie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Dvaadvacetiletý Gaudu se ve skupině favoritů prosadil v závěrečném stoupání a těsně porazil Portugalce Ruie Costu a třetího Rogliče. Jezdec Groupama-FDJ, jehož tým slavil vítězství už ve čtvrtek díky Švýcaru Stefanu Küngovi, zaznamenal druhou profesionální výhru. Poskočil díky ní na druhé místo průběžného pořadí šest sekund za obhájce loňského prvenství Rogliče. Bývalý mistr světa Costa je třetí s odstupem osmi sekund.

Další ztrátu dnes nabral jediný český účastník švýcarského závodu Jan Hirt, jenž klesl na 68. pozici se ztrátou téměř patnácti minut na Rogliče.

V sobotu se jede v okolí Ženevského jezera královská etapa o délce 176 km s třemi stoupáními první kategorie. Generálka na Giro d'Italia skončí v neděli časovkou v Ženevě.

Je nám líto, video expirovalo.
Gaudu ovládl 3. etapu závodu Kolem Romandie

Cyklistický závod Kolem Romandie (WorldTour) - 3. etapa (160 km):

1. Gaudu (Fr./Groupama-FDJ) 3:50:53, 2. Costa (Portug./SAE Team Emirates), 3. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma), 4. Woods (Kan./EF Education First), 5. Grossschartner (Rak./Bora-hansgrohe) všichni stejný čas, 6. Martin (Fr./Wanty-Gobert Cycling) -3, ...110. Hirt (ČR/Astana) -8:27.

Průběžné pořadí: 1. Roglič 12:23:02, 2. Gaudu -6, 3. Costa -8, 4. Grosschartner -19, 5. Thomas (Brit./Ineos) -20, 6. Betancur (Kol./Movistar) -21, ...68. Hirt -14:40.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články