Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Froome svedl na Vueltě vítěznou bitvu s Cobem

Faustino (Španělsko) - Sedmnáctou etapu cyklistického závodu Vuelta vyhrál Brit Christopher Froome. V závěrečném stoupání svedl strhující souboj se Španělem Juanem Cobem, který přes porážku udržel červený dres celkového lídra. Jeho náskok před Froomem se však zmenšil na 13 sekund. Vueltu čekají ještě čtyři etapy, závod skončí v neděli v Madridu.

V etapě dlouhé 211 kilometrů z Faustina do Peňa Cabarga se rozhodovalo až při stoupání tři kilometry před cílem. Nejprve se neúspěšně pokusil o útok Belgičan Jurgen Van der Broeck, mnohem úspěšnější byl ale Froome. V místech, kde většina pelotonu ztrácela síly, jel stále naplno a vytvořil si náskok několika desítek metrů na Coba.

Španělský lídr závodu se však vzchopil, Frooma dojel a znovu šel do čela. V poslední zatáčce třicet metrů před cílem ale Froome podruhé zaútočil a Coba předjel, čímž získal důležitou bonifikaci, která mu pomohla snížit ztrátu na červený trikot.

"Pouštěl jsem si záznam loňského finiše této etapy a věděl jsem, že je opravdu těžký. Šel jsem do toho a už jsem si myslel, že jsem Coba utrhl. On se ale nevzdal. Ani nevím, kde jsem sebral sílu na to, že jsem ho znovu předjel," přiznal vyčerpaný Froome. Závěr etapy byl hodně náročný i pro Coba, který si prý myslel, že na úprk Frooma nedokáže zareagovat. "Opravdu jsem si myslel, že jsem právě prohrál Vueltu. To mi dodalo sílu, abych ho dojel a udržel červený trikot," prozradil Cobo. Pomohli mu i domácí fanoušci. "Kdyby mě nehnali, tak jsem to nezvládl," dodal.

Výsledky 17. etapy cyklistické Vuelty

1. Froome (Brit.) 4:52:38,

2. Cobo (Šp.) -1,

3. Mollema (Niz.) -21,

4. Martin (Ir.) -24,

5. Anton,

6. Nieve (oba Šp.) oba -27.

Průběžné pořadí:

1. Cobo 69:31:41,

2. Froome -13,

3. Wiggins (Brit.) -1:41,

4. Mollema -2:05,

5. Meňšov -3:48,

6. Nibali (It.) -4:31.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články