Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Froome se po dvouleté odmlce vrátí na Tour de France, nebude ale lídrem svého týmu

Po dvouleté pauze se Chris Froome znovu představí na Tour de France, závodu, který už v minulosti čtyřikrát vyhrál. Po těžkém pádu a zranění během závodu Critérium du Dauphiné v roce 2019 se šestatřicetiletý jezdec stále nepřiblížil své někdejší výkonnosti, a letos tak ani nepojede s myšlenkami na celkové umístění. Lídrem jeho týmu Israel Start-up Nation bude Kanaďan Michael Woods.

"Po dvou letech bez Tour de France se nemohu dočkat, až se vrátím. Od pádu na Critérium du Dauphiné v roce 2019 jsem urazil náročnou cestu, ale tohle byla jedna z mých největších motivací," uvedl Froome, který na Tour triumfoval v letech 2013, 2015, 2016 a 2017.

"Neúnavně jsem pracoval na tom, abych se tam dostal. I když letos nebudu mít ambice jako lídr týmu, doufám, že přispěju svými zkušenostmi a pomohu co nejvíce. V Michaelu Woodsovi máme silného kandidáta a těším se, že pro něj a pro tým v bitvě o Paříž odvedu maximum," dodal Froome, jenž své úspěchy na Tour sbíral s podporou elitního týmu Sky, v němž loni skončil.

Tour de France se pojede 26. června až 18. července.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články