Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Froome pořád není v pohodě. Musel předčasně odjet z kempu na Mallorce

Čtyřnásobnému vítězi Tour de France Chrisi Froomovi se nedaří plně zotavit ze zlomenin, jež utrpěl při projíždění tratě časovky během červnového závodu Critérium du Dauphiné. Dle italského serveru Bicisport musela hvězda týmu Ineos v prosinci po dvou dnech odjet z týmového soustředění na Mallorce. Není tak jisté, kdy a jestli vůbec se mu povede vrátit do pelotonu.

Froome dva dny před osudovou časovkou, v níž se vážně zranil
zdroj: ČTK/Imago sportfotodienst autor: Stefano Sirrotti

"Po dvou dnech tréninku se vrátil domů. Nedaří se mu dobře a kdo ví, jestli se z toho (zranění z pádu) dokáže dostat," citoval magazín sportovního ředitele stáje Ineos Daria Cioniho.

Čtyřiatřicetiletý Froome si v polovině června při závodu Critérium du Dauphiné při nárazu do zdi zlomil stehenní a hrudní kost, krční obratel, loket a žebra. Původně se chtěl k závodění vrátit už v říjnu v Japonsku, start ale odřekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Froome věří, že se po zranění vrátí v plné síle

V listopadu mu lékaři při plánovaném zákroku odstranili kovovou destičku z kyčle a šrouby z lokte. Výztuha stehenní kosti mu zůstane do konce života.

Komplikace v tréninku nyní vzbudily pochybnosti, zda bude schopen plánovaného startu na Tour de France. Tam chtěl Froome zaútočit na pátý titul, kterým by se vyrovnal legendám Jacquesu Anquetilovi, Eddymu Merckxovi, Bernardu Hinaultovi a Miguelu Indurainovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články