Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Froome nebo Nibali sledovali jeho záda. Hirt skončil v královské etapě Kolem Alp druhý

Ani Chris Froome, ani Vincenzo Nibali. Tito i další favorité byli pouze diváky v boji o vítězství ve druhé a zároveň královské etapě závodu Kolem Alp. Až do závěrečných metrů o triumf usiloval český cyklista Jan Hirt, který ale nakonec v cíli o čtyři sekundy zaostal za Pavlem Sivakovem. Za ruským členem týmu Sky je Hirt druhý i v průběžném pořadí. Oba po dvou z pěti závodních dnů dělí osm sekund.

Jan Hirt v dresu Astany
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Fotoreporter Sirotti Stefano

Cyklisté šlapali téměř 179 kilometrů přes sedlo Jaufenpass ve výšce 2094 metrů i přes Brennerský průsmyk. Při sjezdu z Jaufenpassu se vytvořila čelní skupina, v níž měl Hirt čtyři kolegy z Astany. Když se v závěrečném stoupání vydal k úniku Sivakov, český vrchař ho jako jediný dojel. V závěru měl Sivakov přece jen více sil.

Největší favorité zůstali ve druhé skupině a Rafal Majka i Vincenzo Nibali dorazili s půlminutovým mankem. V pelotonu je pět týmů WorldTour, k hvězdám patří i čtyřnásobný vítěz Tour de France Chris Froome. Dnes dojel se ztrátou minuty a půl na 17. místě.

Oba vavříny dosud vybojovali Froomovi kolegové. "Nemohli jsme si přát lepší začátek závodu: dvě vítězství ve dvou etapách. Včera se poprvé v profesionální kariéře radoval Tao, dneska já," poukázal Sivakov na pondělní triumf Geoghegana Harta v Kufsteinu.

Závod Kolem Alp, který se do předloňska jezdil od roku 1962 pod názvem Kolem Trentina, obsahuje pět krátkých horských etap o celkové délce 711 km a bezmála 14 tisíc výškových metrů. Skončí v pátek v Bolzanu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hirt dojel druhý v královské etapě Kolem Alp

Závod Kolem Alp - 2. etapa (178,7 km):

1. Sivakov (Rus.) 4:58:17, 2. Hirt (ČR) -4, 3. Cattaneo -17, 4. Masnada (oba It.) -22, 5. Pernsteiner (Rak.) -29, 6. Majka (Pol.) -30.

Průběžné pořadí: 1. Sivakov 8:28:55, 2. Hirt -8, 3. Cattaneo -33, 4. Majka, 5. Pernsteiner, 6. Nibali všichni -39.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články