Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Flückiger poprvé v kariéře ovládl světový pohár. Cink ztratil druhé místo

Švýcarský cyklista Mathias Flückiger se stal celkovým vítězem Světového poháru horských kol. V horském středisku Snowshoe mu k triumfu stačila pátá příčka v short tracku, závod vyhrál Viktor Koretzky. Ondřej Cink dojel v Západní Virginii až sedmý a v poháru klesl na průběžně třetí pozici právě za Francouze.

Mathias Flückiger
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

Zpět na druhé místo se může Cink probojovat v neděli v závěrečném cross country. Koretzky, který před dvěma týdny ovládl závod v Lenzerheide a výbornou formu potvrdil i po přesunu do zámoří, má na českého reprezentanta k dobru 51 bodů. Za vítězství v cross country je 250 bodů.

Dvaatřicetiletý Flückiger korunoval triumfem ve Světovém poháru životní sezonu, v níž vybojoval stříbrnou medaili na olympijských hrách v Tokiu. Navázal na hvězdného krajana Nina Schurtera, který ovládl poslední tři hodnocené ročníky a celkem vyhrál SP sedmkrát. Loni se vítězové nevyhlašovali, protože kvůli pandemii koronaviru se jely pouze dva závody v Novém Městě.

Je nám líto, video expirovalo.
Cink dojel v short tracku sedmý

"Je to šílené. Před rokem by mě to vůbec nenapadlo. Takhle sezona byla dokonalá," uvedl Flückiger, který má před Koretzkym nedostižný náskok 299 bodů.

Short track žen vyhrála britská mistryně světa Evie Richardsová před olympijskou vítězkou Jolandou Neffovou ze Švýcarska. Třiačtyřicetiletá česká závodnice Kateřina Nash, která se představila v SP po třech letech při rozlučce svého týmu Clif, závod nedokončila. Celkové vítězství už má jisté Francouzka Loana Lecomteová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články