Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Finiš první etapy ovládl spurtér Greipel, Sagan byl až třetí

V Austrálii odstartoval cyklistický závod Tour Down Under. Úvodní etapu na trase Port Adelaide – Lyndoch nejlépe zvládl díky vítěznému spurtu v závěru 35letý Němec André Greipel, který předčil i domácího Caleba Ewana. Třetí dojel Peter Sagan.

André Greipel
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Sirotti Stefano

Nejen tenisem žijí v lednu protinožci. V Austrálii začal tradiční cyklistický podnik Tour Down Under. První etapu rovinatého seriálu vyhrál německý jezdec André Greipel. A to přesto, že jeho stáj Lotto přišla ještě před startem o jednoho závodníka.

Benjamínek Bjorg Lambrecht z Belgie byl totiž na velké akci vůbec poprvé a nedokázal před závodem najít antidopingové stanoviště. Druhý byl domácí závodník Caleb Ewan, na třetím místě pak skončil trojnásobný mistr světa Peter Sagan.

Je nám líto, video expirovalo.
První etapu cyklistického Tour Down Under vyhrál Greipel

"Je příjemné, když je vám pětatřicet a všichni říkají, že budete pomalejší, ale necítím to tak. A hrozně rád na kole závodím," řekl jezdec s přezdívkou Gorila, kterou získal právě po triumfu na Tour Down Under v roce 2008. Celkové vítězství pak zopakoval o dva roky později.

Nyní s ním cloumaly emoce a vzpomínal na zesnulou maminku, která loni v listopadu podlehla onemocnění ALS. "Byla mým největším fanouškem, věnuju jí nejen etapová vítězství, ale celou kariéru. Vím, že na mě pořád dává pozor," řekl Greipel po úvodí etapě v Lyndochu.

Cyklistický závod Tour Down Under (WorldTour) - 1. etapa (145 km):

1. Greipel (Něm./Lotto) 3:50:21, 2. Ewan (Austr./Mitchelton-Scott), 3. Sagan (SR/Bora), 4. Viviani (It./Quick-Step), 5. Consonni (It./SAE Team Emirates), 6. Bauhaus (Něm./Sunweb).

Průběžné pořadí: 1. Greipel 3:50:11, 2. Ewan, 3. Clarke (Austr./EF Drapac-Cannondale) oba -4, 4. Sagan, 5. Dlamini (JAR/Dimension Data) oba -6, 6. Haas (Austr./Kaťuša) -9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články