Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Felline napálil tempo v prologu a v Romandii vede

Aigle (Švýcarsko) – Prolog závodu Kolem Romandie zvládl nejrychleji italský závodník Fabio Felline, který na 4,8 km dlouhé trati porazil druhého Alexe Dowsetta o dvě vteřiny. Ondřej Cink i Roman Kreuziger absolvovali v deštivém počasí prolog se ztrátou 24, respektive 26 vteřin.

Je nám líto, video expirovalo.
V Romandii začal nejrychleji Felline

Dowsett vystartoval na trať jako poslední a vypadalo to, že by Fellineho vítězství ještě mohl zvrátit. Nakonec ale ztratil v cíli v Aigle, které je centrem Mezinárodní cyklistické unie (UCI), dvě vteřiny. Na pódiu jej a Fellineho doprovdil Alex Edmondson.

Program závodu kategorie WorldTour bude pokračovat čtyřmi kopcovitými, případně vrchařskými etapami a vyvrcholí závěrečnou individuální časovkou. V dobré pozici jsou z jezdců na celkové pořadí před dalšími dny šestý Primož Roglič a dvanáctý Jón Izagirre.

Cyklistický závod Kolem Romandie (WorldTour) - prolog (4,8 km):

1. Felline (It./Trek-Segafredo) 5:57, 2. Dowsett (Brit./Movistar) -2, 3. Edmondson (Austr./Orica) -7, 4. Schachmann (Něm./Quick-Step), 5. Campenaerts (Belg./LottoNL) oba -8, 6. Roglič (Slovin./LottoNL) -9, ...50. Cink (ČR/Bahrajn-Merida) -24, 66. Kreuziger (ČR/Orica) -26.

Zdroj
ČT sport, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články