Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Famózní van Aert vyhrál i Milán-San Remo, Štybar skončil devatenáctý

Skvělou formu má Belgičan Wout van Aert, kterou potvrdil dalším vítězstvím. Tentokrát nenašel přemožitele v tradičním monumentu Milán-San Remo, nejdelším jednodenním závodu současnosti. Po více než sedmi hodinách udržel za sebou Francouze Juliana Alaphilippea a navázal na triumf ze Strade Bianche z minulého týdne. Zdeněk Štybar dojel devatenáctý, Roman Kreuziger skončil s téměř čtyřminutovou ztrátou v šesté desítce.

Je nám líto, video expirovalo.
Van Aert odrazil útok Alaphilippea a ovládl i Milán-San Remo

Pětadvacetiletý jezdec stáje Jumbo-Visma se navíc ve středu vklínil na třetí místo mezi elitní spurtéry podniku druhé kategorie Milán-Turín.

V sobotu dlouho nebyl vidět, ale v závěrečném sjezdu odjel spolu s Alaphilippem a těsný náskok udrželi až do cíle, přestože Francouz v úniku příliš nespolupracoval. V čele hlavní skupiny přijel s dvousekundovou ztrátou Australan Michael Matthews, Slováku Petru Saganovi stupně vítězů těsně unikly. 

"V závěrečném sjezdu jsem do toho dal všechno. Měl jsem co dělat, abych se Alaphilippea udržel. I spurt jel skvěle," řekl van Aert, který stejně jako loni Alaphilippe ovládl Strade Bianche a Milán-San Remo. "Odstartovat druhou část sezony takhle je šílené," dodal.

Slavný monument se letos jel mimo obvyklé trasy. Starostové řady měst v okolí Savony totiž odmítli povolit konání akce na tamních silnicích. Důvodem je vrcholící prázdninová sezona v Itálii, navíc při pokračujícím boji s pandemií koronaviru.

Cyklistický jednorázový závod Milán-San Remo (WorldTour) - 305 km:

1. van Aert (Belg./Jumbo-Visma) 7:16:09, 2. Alaphilippe (Fr./Deceuninck-Quick Step) stejný čas, 3. Matthews (Austr./Sunweb), 4. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 5. Nizzolo (It./NTT), 6. Smith (N. Zél./Mitchelton-Scott), ...19. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) všichni -2, 54. Kreuziger (ČR/NTT) -3:44.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články