Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ewan, za ním Démare a Ackermann. Giro vidělo letos poslední sprint

Druhé vítězství. Caleb Ewan vystihl v Novi Ligure, kde končila poslední sprinterská etapa letošního Gira, správný okamžik a porazil dvojici spurterů Arnaud Démare a Pascal Ackermann. Před horami vedení stále drží Valerio Conti.

Giro d'Italia 2019
zdroj: Twitter.com/giroditalia

Jedenáctá etapa byla především jednou velkou vzpomínkou, a to na Fausta Coppiho. Jezdci projeli jeho rodným městečkem (Castellania) a finišovali (Novi Ligure) v místě, kam šel do učení a kde coby poslíček objížděl své první kilometry. To už je ale dávná historie, která nynější závodníky nemusí tolik zajímat. Oni si hlídali hlavně dění na silnici.

Dopředu se, snad jako pocta nejslavnějšímu cyklistovi všech dob, vydala trojice domácích cyklistů, z nichž jeden (Marco Frapporti) drží aktuálně titul nejaktivnějšího závodníka letošního Gira. Cyklista ze stáje Androni Giocattoli-Sidermec je vidět skutečně téměř každý den a jedenáctá etapa nebyla výjimkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Ewan vyhrál na Giru svou druhou etapu

Jenže 25 kilometrů bylo po jeho snaze i celém úniku. Etapa do Novi Ligure byla dost dobře poslední, v níž mohli sprinteři ještě doufat. Pak už se vozovka začne zvedat, objeví se hory a s nimi úplně jiné typy jezdců. Proto spurterské sestavy neponechaly nic náhodě. Tahle etapa vždy měla být spurtem a také jím byla.

Tlak byl především na Eliu Vivianim, vždyť první sprinter italské cyklistiky dosud nevyhrál jedinou etapu. A tato měla být jeho poslední šancí. Jenže jej jeho tým úplně dopředu nedostal a Viviani musel začít spurtovat hodně zezadu, což byl značný hendikep. Nebyl totiž přitom, kdy Caleb Ewan vyskočil zpoza zadního kola Pascala Ackermanna a zvítězil. Na Vivianiho zbylo čtvrté místo za Ewanem, Arnaudem Démarem a Ackermannem.

Cyklistický etapový závod Giro d'Italia - 11. etapa (Carpi - Novi Ligure, 221 km):

1. Ewan (Austr./Lotto-Soudal) 5:17:26, 2. Démare (Fr./Groupama-FDJ), 3. Ackermann (Něm./Bora-hansgrohe), 4. Viviani (It./Deceuninck-QuickStep), 5. Cimolai (It./Israel Cycling Academy), 6. Consonni (It./SAE Emirates), 7. Gibbons (JAR/Dimension Data), 8. Nizzolo (It./Dimension Data), 9. Mareczko (It./CCC), 10. Bennett (USA/EF Education First) všichni stejný čas, ...128. Hirt (Astana) -33, 143. Černý (CCC) -1:30.

Průběžné pořadí: 1. Conti (It./SAE Emirates) 45:02:05, 2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -1:50, 3. Peters (Fr./AG2R La Mondiale) -2:21, 4. Rojas (Šp./Movistar) -2:33, 5. Masnada (It./Androni Giocattoli-Sidermec) -2:36, 6. Amador (Kost./Movistar) -2:39, 7. Antunes (Portug./CCC) -3:05, 8. Madouas (Fr./Groupama-FDJ) -3:27, 9. Carboni (It./Bardiani-CSF) -3:30, 10. Bilbao (Šp./Astana) -3:32, ...72. Hirt -25:00, 136. Černý -1:02:34. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články