Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Ewan vybojoval na Tour Down Under další etapové vítězství

Domácí spurtér Caleb Ewan vybojoval na cyklistickém závodu Tour Down Under druhé etapové vítězství. V čele se po čtvrtém dnu udržel jiný Australan Richie Porte, ale obhájce celkového prvenství Daryl Impey jeho náskok snížil na tři sekundy. O vítězi rozhodne nedělní královská etapa.

Caleb Ewan
zdroj: ČTK/ZUMA autor: David Stockman

Ewan prokázal spurtérské kvality již ve středu a dnes projel cílem v Murray Bridge těsně před Irem Samem Bennettem. "Potvrdil se předpoklad, že ve druhé polovině etapy na rovině bude hodně větrno. Ale můj tým byl vždycky vepředu, nedostal jsem se do problémů a měl v závěru skvělé nohy," pochválil Ewan kolegy z týmu Lotto Soudal.

Jihoafrický vítěz předchozích dvou ročníků Impey díky bonusům snížil ztrátu na lídra Porteho na polovinu. Josef Černý, který je jediným českým účastníkem úvodního dílu sezony World Tour, dorazil v pelotonu na 57. místě. Celkově má ztrátu téměř dvou minut a je osmačtyřicátý.

Tour Down Under (WorldTour) - 4. etapa (152,8 km):

1. Ewan (Austr./Lotto Soudal) 3:29:08, 2. S. Bennett (Ir./Deceuninck-Quick Step), 3. Philipsen (Belg./SAE Team Emirates), 4. Greipel (Něm./Israel Start-Up Nation), 5. Dainese (It./Sunweb), 6. Laas (Est./Bora-hansgrohe), ...57. Černý (ČR/CCC) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Porte (Austr./Trek-Segafredo) 13:39:32, 2. Impey (JAR/Mitchelton-Scott) -3, 3. Power (Austr./Sunweb) -8, 4. S. Yates (Brit./Mitchelton-Scott) -11, 5. G. Bennett (N. Zél./Jumbo-Visma) -14, 6. Ulissi (It./SAE Team Emirates) -15, ...48. Černý -1:59.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články