Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Evenepoel vydržel všechny útoky soupeřů a nakonec 18. etapu Vuelty i vyhrál

Nejlepší obranou je útok? Remco Evenepoel to předvedl v osmnácté etapě Vuelty, kdy nejprve odrazil všechny útoky svého největšího soupeře Enrica Mase, aby španělského vrchaře nakonec ještě porazil ve sprintu. Tři etapy před koncem tak Belgičan drží více než dvouminutový náskok v průběžném pořadí.

Je nám líto, video expirovalo.
Evenepoel vyhrál 18. etapu a přiblížil se vítězství na Vueltě

Vuelta směřuje do svého finále a Remco Evenepoel stále drží dvouminutový náskok na Enrica Mase. Domácí favorit proto v 18. etapě opakovaně zkoušel svého soupeře utrhnout. Na Alto de Piornal, závěrečném třináctikilometrovém, ovšem ne příliš prudkém stoupání, Mas několikrát zrychlil - ovšem mladý Belgičan byl vždy za jeho zadním kolem.

Z nerovnoměrného tempa profitoval veterán Robert Gesink, který jako poslední zbyl z početného úniku a na Piornal si jel pro vítězství. Na flamme rouge měl šestatřicetiletý Nizozemec ještě dvacet vteřin náskoku na skupinu favoritů, ale ani to mu nakonec nestačilo. Evenepoel neměl slitování a etapu vyhrál před druhým Masem, na Gesinka zbylo třetí místo.

"Dokonalý den, prostě dokonalý," řekl Evenepoel. "Poučil jsem se, že je potřeba zůstat klidný. Kilometr před cílem jsme ztráceli 15, 20 sekund, ale dojeli jsme ho, a pak jsem zaútočil," dodal.

Evenepoel se výrazně přiblížil celkovému prvenství, protože na peloton už čeká jen jedna horská etapa. "Nic není rozhodnuto. Bude ještě jedna náročná etapa a soupeři budou útočit. Ale cítím se dobře a teď bude snazší vedení bránit," řekl.

Ošklivý pád potkal v průběhu dne vítěze dvou etap Jaye Vina, který musel z Vuelty odstoupit. Mění se tím i držitel vrchařského dresu, který od Australana přebírá Richard Carapaz. Potlučený skončil také čtvrtý závodník pořadí Carlos Rodríguez, který etapu dokončil s krvavými šrámy a potrhaným dresem.

Cyklistický závod Vuelta - 18. etapa (Trujillo - Alto de Piornal, 191,7 km):

1. Evenepoel (Belg./Quick-Step Alpha Vinyl) 4:45:17, 2. Mas (Šp./Movistar), 3. Gesink (Niz./Jumbo-Visma) oba -2, 4. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe), 5. Arensman (Niz./DSM), 6. Pinot (Fr./Groupama-FDJ), 7. O'Connor (Austr./AG2R-Citroën), 8. Ayuso (Šp./SAE Team Emirates), 9. López (Kol./Astana-Qazaqstan Team), 10. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) všichni -13, ...78. Řepa (Kern Pharma) -28:24.

Průběžné pořadí: 1. Evenepoel 69:59:12, 2. Mas -2:07, 3. Ayuso -5:14, 4. López -5:56, 5. Rodríguez (Šp./Ineos Grenadiers) -6:49, 7. Almeida -7:14, 8. Arensman (Niz./DSM) -8:09, 9. O'Connor -9:34, 9. Urán (Kol./EF Education-EasyPost) -9:46, 10. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe) -12:03, ...63. Řepa -2:38:56.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články