Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Evenepoel odstupuje kvůli covidu z Gira

Favorit na vítězství v letošním Giro d'Italia a průběžný lídr Remco Evenepoel ze závodu odstupuje. Důvodem je pozitivní test na covid-19. Před třiadvacetiletým Belgičanem musel kvůli koronaviru odstoupit ze 106. ročníku Gira i Filippo Ganna z Ineosu.

Je nám líto, video expirovalo.
Lídr Gira Evenepoel musel odstoupit kvůli pozitivnímu testu na koronavirus

"Ze závodu musím odstoupit kvůli preventivnímu testu na covid-19, který byl bohužel pozitivní," uvedl Belgičan. Stalo se tak nedlouho poté, co se po vyhrané časovce vrátil do průběžného vedení etapového závodu.

"Moc jsem si atmosféru tady užíval a těšil se na další dva týdny. Chtěl bych moc poděkovat celému týmu a ostatním jezdcům. Jsem hrdý na dvě etapová vítězství a dres lídra," dodal.

Úřadující mistr světa dnes na Giru vyhrál i druhou časovku a po 9. etapě si opět oblékl růžový trikot. V čele měl náskok 45 sekund před Britem Geraintem Thomasem.

Třiadvacetiletý Evenepoel byl před startem Gira považován společně se Slovincem Primožem Rogličem za největšího favorita na celkové vítězství a tuto roli potvrzoval od první etapy.

V zahajovací časovce minulou sobotu deklasoval konkurenci a oblékl růžový trikot, který v úterý víceméně přenechal Norovi Tobiasi Leknessundovi.

Dalším triumfem v jízdě proti chronometru se Evenepoel do čela průběžného pořadí vrátil, ale na startu úterní desáté etapy po volném pondělku se už neobjeví.

Po jeho nedobrovolném odstoupení se čelo průběžného pořadí vyrovná. Nový lídr Thomas vede o pouhé dvě sekundy před Rogličem, třetí je o další tři sekundy zpět Thomasův krajan a kolega z týmu Ineos Grenadiers Tao Geoghegan Hart.

Evenepoel opouští 106. ročník Gira kvůli koronaviru jako pátý účastník. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články