Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Evenepoel a QuickStep? Spojení, které tu bude dalších pět let

Jeden z největších cyklistických talentů Remco Evenepoel prodloužil o pět smlouvu s týmem Deceuninck-QuickStep. Jednadvacetiletý Belgičan za přední stáj jezdí od roku 2019, v letošní sezoně však ještě nestartoval. V loňském roce si totiž Evenepoel po pádu zlomil pánev.

"Už jsem s tímhle obdivuhodným týmem dosáhl mnoha úspěchů a je mi ctí, že zůstávám. Mám to tu rád – zázemí, spolupracovníky, jezdce," uvedl v prohlášení na týmovém webu stájový kolega českého reprezentanta Zdeňka Štybara.

"Pro tým a jeho budoucnost je tohle důležitý krok. Každý ví, čeho je Remco schopen a jak je nadaný," uvedl stájový šéf Patrick Lefevere.

Evenepoel v roce 2018 vyhrál na juniorském mistrovství světa v Innsbrucku a také na juniorském mistrovství Evropy v Brně časovku i silniční závod, o rok později už v jízdě proti chronometru získal evropský titul i mezi seniory a stal se vicemistrem světa.

Vloni vyhrál čtyři etapové závody – Vueltu San Juan, Kolem Burgosu, Kolem Polska a Kolem Algarve, ale poté se v srpnu zranil při těžkém pádu v závodě Kolem Lombardie. K tréninku se vrátil v listopadu, lékaři ale posléze zjistili, že pánev ještě není zahojená a svolení k jízdě na kole dostal až před dvěma měsíci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články