Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Etapu na Pustevny ovládl Hirtův tým. Zvítězil Ital Rota

Belgická stáj Intermarché-Wanty Gobert zatím ukazuje, že na Sazka Tour přijela s vůbec nejsilnější sestavou. Druhou etapu vrcholící na Pustevnách vyhrál italský cyklista Lorenzo Rota, úspěch týmu podtrhl ještě třetím místem veterán Domenico Pozzovivo. Jan Hirt dojel na vrchol sedmnáctý se ztrátou 50 vteřin.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Pustevnách byl jako první Ital Rota

Pětadvacetiletý Rota, pro něhož jde o první vítězství v profesionální kariéře, je také novým lídrem závodu. Hirtovi, který před první etapou oznámil svůj přestup do belgické sestavy QuickStep Alpha Vinyl, náleží šestnáctá pozice s mankem 50 vteřin na jeho týmového kolegu.

Hirt jel aktivně a ve stoupání pomáhal týmovým kolegům. "Chtěl jsem být trochu výš, ale dnes to bylo hodně o týmové spolupráci. Je skvělé, že máme vítěze a dalšího jezdce na třetím místě. Taktika před závodem byla daná, že pojedu na kluky, Rota byl hodně aktivní a nakonec to dotáhl až do konce. Mám radost, týmově jsme na tom dobře, to je hlavní," řekl na webu závodu Hirt.

Druhým nejlepším Čechem byl dnes na 28. místě Jakub Otruba z elitní české stáje Elkov-Kasper, dvaatřicátý dojel Michal Schuran z týmu ATT Investments. Loňský vítěz závodu Filippo Zana z Itálie skončil šestý a celkově je o jednu příčku níž.

V sobotu čeká cyklisty královská etapa z Moravské Třebové na Dlouhé stráně, kam stejně jako dnes na Pustevny pojedou dvakrát. Jezdci nastoupají celkem 2730 metrů, vesměs v druhé polovině 150 kilometrů dlouhé etapy. "Bude to náročné, ale defenzivně nepojedeme, určitě zase budeme jako tým chtít vyhrát a udržet žlutý trikot, já chci být rovněž hodně vepředu. A je třeba ještě doplnit ty stupně vítězů na druhém místě," řekl s úsměvem Hirt.

Cyklistický závod Sazka Tour - 2. etapa (Olomouc - Pustevny, 189,3 km):

1. Rota (It./Intermarché-Wanty-Gobert) 4:51:46, 2. Onley (Brit./Development Team DSM), 3. Pozzovivo (It./Intermarché-Wanty-Gobert) oba stejný čas, 4. Charmig (Dán./Uno-X), 5. Colleoni (It./BikeExchange-Jayco), 6. Zana (It./CSF Faizané) všichni -3, ... 17. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) -50, 28. Otruba (ČR/Elkov-Kasper) -1:33, 32. Schuran (ČR/ATT Investments) -1:56.

Průběžné pořadí: 1. Rota 9:16:09, 2. Pozzovivo, 3. Onley oba stejný čas, 4. Colleoni, 5. Ryan (Ir./Jumbo-Visma Development Team), 6. Charmig všichni -3, ...16. Hirt -50, 26. Otruba -1:33, 29. Schuran -1:56.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články