Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Etapový závod Vysočina opanoval Bucháček

Žďár nad Sázavou – Tomáš Bucháček z týmu PSK Whirlpool-Author vyhrál patnáctý ročník cyklistického závodu Vysočina. V závěrečné páté etapě zvítězil jeho osmnáctiletý oddílový kolega Jakub Večeřa. Třiatřicetiletý Bucháček vyhrál tento závod poprvé v kariéře, obhájce loňského prvenství Stanislav Kozubek skončil druhý se ztrátou minuty a tří sekund.

Závěrečná etapa o délce 162 km v kopcovitém terénu měla obdobný průběh jako v předcházejících ročnících. Pořadí v čele určila už sobotní časovka a všichni favorité se spokojili s rozdanými kartami. Proto také bez větších problémů hned v prvním okruhu odjela pětice Večeřa, Lubomír Petruš, Jakub Ehrenberger, Lukáš Staněk a Němec Kersten Thiele, která měla z předcházejících etap velké časové ztráty a nemohla nikoho na předních místech ohrozit.

Peloton zvolil výletní tempo, náskok uprchlíků postupně narostl až na 11 a půl minuty a teprve v závěru se situace změnila. Pronásledovatele přivedl do cíle na šestém místě Petr Benčík s více než dvouminutovou ztrátou.

"O výsledku se rozhodlo už v sobotu, v dnešní etapě jsme se navzájem těsně hlídali a nikdo z jezdců v popředí klasifikace neměl naději na únik. Vítězství si cením a jsem rád, že se mi letos tento závod vydařil. Myslím si, že o mém úspěchu rozhodla hned druhá, páteční etapa," poznamenal vítězný Bucháček.

Konečné pořadí cyklistického závodu Vysočina:

1. Bucháček 12:37:42,

2. Kozubek -1:03,

3. Hudeček (všichni PSK Whirlpool-Author) -1:43,

4. Benčík -2:03,

5. Kášek (MX3 CT Tábor) -2:58,

6. Beckeringh (Niz.) -3:39.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články