Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Elkov-Author nestačil na start Czech Cycling Tour v časovce jen na favorizovaný Mitchelton-Scott

Tým Elkov-Author obsadil druhé místo v časovce družstev na úvod čtyřdílné Czech Cycling Tour. Nejlepší česká stáj se na trati 16,2 km v Ostravě vklínila mezi dva týmy s licencí WorldTour.

Český tým Elkov-Author
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Pro vítězství si v čase 18:35 dojel Mitchelton-Scott, jehož australský člen Luke Durbridge je prvním průběžným lídrem závodu. Elkov-Author s úřadujícími českými mistry v časovce Janem Bártou a v závodě s hromadným startem Františkem Sisrem ztratil 16 sekund. Český tým porazil o pět sekund sestavu druhého elitního týmu v závodě Bora-hansgrohe.

"Opět jsme ukázali, že umíme uspět i proti týmům z nejvyšší světové kategorie," uvedl Vladimír Vávra, ředitel týmu, který na loňském mistrovství světa obsadil v týmové časovce dvanácté místo. "Rozjeli to rychle, ale tempo nepřepálili a celou časovku jeli pohromadě," pochválil svěřence trenér Otakar Fiala.

"Musím všechny kluky pochválit. Jeli skvěle a myslím, že jsme i jediný tým, který dojel do cíle se všemi závodníky, což ukazuje na kvalitu a vyrovnanost týmu. Doufám, že tohle druhé místo není posledním pódiovým umístěním v závodě," přál si Vávra.

Czech Tour bude pokračovat v pátek druhou etapou z Olomouce do Frýdku-Místku, na 186,6 km peloton krátce zavítá i na Slovensko. Závod vyvrcholí v neděli ve Šternberku.

Je nám líto, video expirovalo.
Elkov-Author byl na Czech Cycling Tour druhý v časovce družstev

Cyklistický závod Czech Cycling Tour - 1. etapa (týmová časovka 16,2 km v Ostravě):

1. Mitchelton-Scott 18:35, 2. Elkov-Author -16, 3. Bora-hansgrohe -21, 4. CCC Development -47, 5. Vorarlberg Santic -51, 6. Metec-TKH -54.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články