Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Eekhoff se odvolává proti diskvalifikaci při výhře MS v závodě do 23 let

Nizozemec Nils Eekhoff prožil koncem září v britském Yorkshiru největší radost a posléze největší zklamání v kariéře. Projel první cílem závodu do 23 let MS v silniční cyklistice. O necelou hodinu později byl diskvalifikován. Zhruba uprostřed závodu se při dojíždění hlavního pole zavěsil za doprovodné auto. Nyní se odvolává proti přísnému vyloučení u Arbitrážního soudu pro sport (CAS) v Lausanne.

Podle televizní stanice NOS podporuje odvolání jezdce i národní cyklistická federace. Rozhodčí ho potrestali za to, že po pádu zhruba 130 km před cílem využil k návratu do pelotonu zákrytu za týmovým vozidlem. Mistrem světa byl vyhlášen původně druhý Samuele Battistella z Itálie.

Jednadvacetiletý Eekhoff se podle pravidel Mezinárodní cyklistické unie (UCI) proti diskvalifikaci po závodě odvolat nemohl, jeho manažerská společnost SEG nicméně okamžitě slibovala právní dohru. Verdikt UCI vzbudil v cyklistickém světě velký rozruch, neboť využívání vzduchového pytle za týmovými auty je v pelotonu běžnou praxí a trest pro nizozemského jezdce byl podle mnohých neadekvátní.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články