Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Dvojitá česká premiéra na Grand Tour. Vedle Vacka se na Vueltě představí také Bittner

Jednadvacetiletý Pavel Bittner se dostal do nominace týmu DSM-Firmenich PostNL na Vueltu a od soboty bude druhým Čechem v posledním závodu sezony Grand Tour. V jednom ze tří největších etapových závodů se představí poprvé, stejně jako Mathias Vacek, který už dříve dostal důvěru od týmu Lidl-Trek. V pořadí 79. ročník Vuelty začne o víkendu v Lisabonu.

Pavel Bittner
zdroj: Twitter Team DSM

Bittner v minulém týdnu vybojoval první vítězství mezi profesionály, když vyhrál úvodní etapu Kolem Burgosu. Pak přidal druhý triumf v závěrečné páté etapě. V pondělí zástupci jeho týmu oznámili sestavu pro Vueltu a doufají, že se český sprinter znovu prosadí.

"Budeme usilovat o výsledky ve sprinterských etapách s Pavlem jako naším finišmanem, který v Burgosu ukázal, že je ve formě," uvedl na webu nizozemské stáje trenér Phil West. Lídrem na celkové pořadí bude rovněž jednadvacetiletý Brit Max Poole.

Vacek věděl o plánovaném startu na Vueltě už na začátku sezony. Na právě skončených olympijských hrách v Paříži vyrovnal 11. místem v časovce české maximum Leopolda Königa z Ria de Janeiro 2016 a v závodu s hromadným startem nejlepší české umístění překonal. Dojel čtrnáctý, tedy o příčku lépe než Roman Kreuziger na Hrách v Londýně před 12 lety.

Na Vueltě bude nakonec startovat také Primož Roglič, jenž se stihl včas zotavit ze zranění po pádu na Tour de France, když utrpěl zlomeninu obratle. Účast trojnásobného vítěze závodu potvrdila jeho stáj Red Bull-Bora-hansgrohe, která uvedla, že slovinský cyklista už má za sebou více než dvoutýdenní vysokohorské soustředění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články