Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Dumoulin se v časovce necítil dobře. I tak letěl, říká Quintana

Montefalco – Na Toma Dumoulina byl v časovce fantastický pohled. Skrčený v ideálním postavení uháněl a v cíli porazil své hlavní konkurenty o několik minut. Nový lídr závodu nicméně přiznal, že se necítil v úplně ideální pohodě. Jeho hlavní soupeř Nairo Quintana byl naopak ze svého výkonu zklamaný a pogratuloval výtečně jedoucímu Nizozemci.

Nairo Quintana
zdroj: ČTK/BELGA autor: YUZURU SUNADA

"Je to o trochu horší, než jsem sám doufal. Ale Dumoulin na trati letěl a bylo vidět, že je to na časovky specialista. Stal se z něj teď můj hlavní soupeř, i když Nibali jel taky dobře. Snad na tom v příštích dnech budu lépe a najdu cestu, jak ztracený čas získat zpátky," komentoval situaci Quintana, který nyní ztrácí dvě minuty a dvacet tři vteřin.

Ve vedení se ocitl Dumoulin, který trochu překvapivě uvedl, že se necítil zcela ideálně. "Když se teď koukám na výsledek, tak to vypadá velmi pěkně, že ano? Ve skutečnosti jsem se ale necítil úplně dobře, ale to platilo i o několika ostatních závodnících. Říkal jsem si, že nesmím vytuhnout, a nakonec jsem času získal spoustu," popisoval nový lídr závodu.

Zároveň je mu jasné, že závod touto časovkou nekončí a vše je otevřené. "Je to před horami pěkný náskok, ale už se mi takhle povedlo na Vueltě ztratit několik minut během jediného dne. Takové věci se mohou stát hrozně rychle, když máte špatný den. A Giro ještě rozhodně není u konce," je si vědomý Dumoulin.

Poměrně spokojený byl i Vincenzo Nibali. Italský šampion dokončil jako šestý se ztrátou lehce nad dvěma minutami. "Myslím, že jsem to zajel výborně. Vyplatila se všechna ta práce, kterou jsme s výrobcem mého kola Merida podnikli. Snažil jsem si rozvrhnout síly a podařilo se," řekl Nibali, který nyní uzavírá první pětici průběžného pořadí.

Je nám líto, video expirovalo.
Dumoulin se po skvělé časovce vyhoupl do čela Gira
Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články