Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Druhou etapu Vuelty vyhrál Bouhanni, vede Valverde

San Fernando - Druhou etapu cyklistické Vuelty suverénně vyhrál v hromadném spurtu Francouz Nacer Bouhanni. Novým celkovým lídrem je domácí Alejandro Valverde, vítěz závodu z roku 2009.

Bouhanni v dojezdu šitém na míru klasickým spurtérům využil "vláčku" svého týmu FDJ.fr a v cílové rovince v San Fernandu nedal soupeřům šanci. Čtyřiadvacetiletý cyklista tak potvrdil formu z Gira d'Italia, kde vyhrál tři etapy a ovládl bodovací soutěž.

"Musíme využít šanci, když ji dostaneme. V závěru jsme byli jako tým ve skvělé pozici, hodně jsme se na to nadřeli," uvedl Bouhanni, za nímž marně spurtovali Němec John Degenkolb a Ital Roberto Ferrari.

Červený trikot lídra oblékl jeden z favoritů Valverde, jenž byl dnes první v cíli z jezdců týmu Movistar, kteří ovládli sobotní časovku družstev. Ve vedení vystřídal krajana Jonathana Castrovieja. 

"Po etapě mi řekli, že jsem lídr, což mi udělalo radost, ale byla to jen náhoda. Cílem bylo vyhnout se potížím," uvedl Valverde. Čtvrtý muž z letošní Tour patří mezi adepty na celkový triumf, nicméně není vyloučeno, že bude pomáhat svému týmovému kolegovi Nairu Quintanovi, letošnímu vítězi Gira d'Italia. "Nairo je ve formě. Teoreticky by měl být v kopcích silnější než já," řekl Valverde. Pondělní třetí etapa měří 187,8 km a povede z Cádizu do města Arcos de la Frontera.

Je nám líto, video expirovalo.
Vuelta 2014
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články