Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Druhou etapu Vuelty ve spurtu ovládl Meersman, v čele je Kwiatkowski

Baiona – O vítězi druhé etapy Vuelty se rozhodovalo ve spurtu. Nejrychlejší byl po 188,6 km nakonec Belgičan Gianni Meersman, který těžil z práce svého týmu Etixx-Quick-Step včetně Zdeňka Štybara, jenž patřil k Belgičanovým prvním gratulantům. Červený dres lídra udržel tým Sky, od Petera Kennaugha ho převzal Polák Michal Kwiatkowski. Jeho kolega z týmu Sky Leopold König si mírně pohoršil ze čtvrté na osmou pozici.

Gianni Meersman
zdroj: ČTK/EFE/Javier Lizon

Třicetiletý Meersman se po závodě netajil tím, že útok na etapové vítězství plánoval. "Říkal jsem předem manželce, aby se s dcerou dívaly na televizi, protože jsem se cítil fakt dobře. Určitě posledních 200 metrů u televize ječely a myslím, že mi tím pomohly. Výhra je pro ně," řekl Meersman.

Čtvrté místo v etapě pomohlo do čela bývalému mistru světa Kwiatkowskému, jenž převzal červený trikot od týmového kolegy Petera Kennaugha. Cyklisté v první desítce celkového pořadí včetně Königa mají na sekundu stejný čas. Oba Češi dojeli v hlavním poli v šesté desítce, Štybar je průběžně na 62. pozici s odstupem půldruhé minuty.

Cyklistický závod Vuelta - 2. etapa Ourense Thermal Capital - Baiona (160,8 km):

1. Meersman (Belg./Etixx-Quick-Step) 4:16:39, 2. Schwarzmann (Něm./Bora), 3. Cort (Dán./Orica), 4. Kwiatkowski (Pol./Sky), 5. Van Genechten (Belg./IAM Cycling), 6. Sbaragli (It./Dimension Data), 7. Bonifazio (It./Trek-Segafredo), 8. Restrepo (Kol./Kaťuša), 9. Drücker (Luc./BMC Racing), 10. Manzin (Fr./FDJ), ...54. König (ČR/Sky), 58. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí:

1. Kwiatkowski 4:47:16, 2. Rojas, 3. Valverde (oba Šp./Movistar), 4. Froome (Brit./Sky), 5. Puccio (It./Sky), 6. Kennaugh (Brit./Sky), 7. Quintana (Kol./Movistar), 8. König, 9. Fernández, 10. Castroviejo (oba Šp./Movistar) všichni stejný čas, ...62. Štybar -1:32.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články