Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Dramatický spurt ovládl Bouhanni a slaví druhý triumf na Vueltě

Albacete (Španělsko) – Znovu ukázal, že na Vueltu dojel ve velmi dobré formě. Francouzský cyklista Nacer Bouhanni podruhé na španělském závodě vystoupal na nejvyšší stupínek, když ve spurtu osmé etapy těsně porazil Australana Michaela Matthewse, třetí projel cílem Slovák Peter Sagan. Na celkovém pořadí 207 kilometrů dlouhá etapa z Baezy do Albacete nic nezměnila, nadále vede Španěl Alejandro Valverde.

Nacer Bouhanni
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Na rozdíl od druhé etapy, kdy ve spurtu dominoval jednoznačně, musel Bouhanni tentokrát těsně před cílovou páskou odrážet Matthewsův útok. Čtyřiadvacetiletý závodník stáje FDJ.fr byl úspěšný a znovu navázal na úspěšné Giro d'Italia, kde triumfoval ve třech etapách a vyhrál bodovací soutěž.

K rozhodujícímu útoku nastoupil 300 metrů před cílem. "Obvykle čekám až na posledních 200 metrů, ale bál jsem se, že mě zavřou," řekl po závodě. Nebylo pro něj prý jednoduché držet se v pelotonu, který se po rovině řítil až sedmdesátikilometrovou rychlostí. "Posledních padesát kilometrů bylo opravdu velmi dlouhých, bylo to hodně rychlé tempo," poznamenal.

Nikdo z favoritů na celkové prvenství nezaváhal. Vítěz závodu z roku 2009 Valverde je v čele celkové klasifikace s patnáctisekundovým náskokem před Kolumbijcem Nairem Quintanou. Ten si však prožil perné chvíle, když dvanáct kilometrů před cílem nabral v bočním větru ztrátu na peloton, v němž nastoupil tým BMC. Navíc kolem sebe neměl žádného z kolegů ze stáje Movistar. S pomocí soupeřů z týmu Giant-Shimano se však do hlavního pole přeci jen vrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Vuelta 2014

Cyklistický etapový závod Vuelta - 8. etapa: Baeza - Albacete (207,4 km):

1. Bouhanni (Fr./FDJ.fr) 4:29:01, 2. Matthews (Austr./Orica), 3. Sagan (SR/Cannondale), 4. Degenkolb (Něm./Giant), 5. Henderson (N. Zél./Lotto), 6. Wagner (Něm./Belkin), 7. Sbaragli (It./MTN), 8. Ferrari (It./Lampre), 9. Boonen (Belg./Omega Pharma-Quick-Step), 10. Stuyven (Belg./Trek) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Valverde (Šp./Movistar) 31:21:20, 2. Quintana (Kol./Movistar) -15, 3. Contador (Šp./Tinkoff-Saxo) -18, 4. Froome (Brit./Sky) -20, 5. Chaves (Kol./Orica) -41, 6. Rodríguez (Šp./Kaťuša) -45, 7. Gesink (Niz./Belkin) -55, 8. Aru (It./Astana) -58, 9. Barguil (Fr./Giant) -1:02, 10. Kelderman (Niz./Belkin) -1:06.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články