Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dráhaři pokračovali v Roubaix. Stíhačku mužů vyhrál Lambie, Pietrula má za sebou bodovačku

Dráhařské soutěže na velodromu v Roubaix gradují. Nejlepším českým výsledkem je zatím šestá příčka Daniela Babora, kterou dokázal vyjet v šedesátikolovém scratchi. Nicolas Pietrula dokončil bodovací závod na sedmnáctém místě. Ozdobou programu byl stíhací závod mužů, který vyhrál světový rekordman Ashton Lambie. Ženské omnium ovládla Katie Archibaldová.

MS v dráhové cyklistice
zdroj: ČTK/AP autor: Thibault Camus

Robin Wagner s Dominikem Topinkou vypadli v kilometru s pevným startem v kvalifikaci, Veronika Jaborníková nepřešla ve sprintu přes úvodní vyřazovací kolo. Nicolas Pietrula v bodovacím závodě i Petra Ševčíková v omniu skončili v závěru startovního pole.

V německém finále sprintu Emma Hinzeová dvakrát porazila Leu Sophii Friedrichovou a po společném triumfu v týmovém sprintu získala druhé zlato. Pokud uspěje i v keirinu, podaří se jí unikátní obhajoba všech tří loňských titulů z Berlína.

Stíhací závod nečekaně ovládl Američan Ashton Lambie, který ve finále zdolal Itala Jonathana Milana. Jeho favorizovaný krajan Filippo Ganna skončil až třetí. V bodovačce triumfoval k radosti domácího publika Francouz Benjamin Thomas, v kilometru s pevným startem zvítězil Nizozemec Jeffrey Hoogland a prvenství v omniu ukořistila Britka Katie Archibaldová. Ta vyhrála tři ze čtyř disciplín a získala už čtvrtý duhový trikot.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články