Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Dráhař Hačecký touží v madisonu po další medaili z MS

Londýn - S nemalými ambicemi půjde do závodu v madisonu na světovém šampionátu v dráhové cyklistice český reprezentant Vojtěch Hačecký. Osmadvacetiletý dráhař měl přitom ještě nedávno úplně jiné starosti - kvůli podezření na zlomeninu klíční kosti po lednovém pádu byla jeho účast na MS nejistá. Přímý přenos programu závěrečného dne MS sledujte od 14:50 exkluzivně na našem webu.

Ilustrační foto

Během lednové přípravy absolvoval Hačecký tradiční šestidenní závody v Nizozemsku, jenže nakonec skončil v nemocnici v Amsterodamu. Co se tehdy stalo, pořádně netuší. Kromě potíží s klíční kostí mu z paměti vypadly události za dva a půl dne. Po pádu byl v bezvědomí.

"Vymazaly se mi dva dny před pádem a pak asi osm hodin po něm. Mozek vytěsnil hodně vzpomínek, takže jsem nevěděl, jaký je den, ani třeba jestli nejsem v Čechách - protože všechny ostatní vzpomínky jsem měl z Čech," řekl Hačecký.

Účasti na MS v Londýně se ale nechtěl vzdát. "Nechtěl jsem svět odpískat, nevzdal jsem se ani na moment. Hned jsem urgoval známého specialistu, že rychle potřebuju operaci," uvedl. Jeho situaci výrazně napomohlo upřesnění stavu klíční kosti. "Byla jen pohmožděná," vysvětlil.

O to více se pak snažil dohnat tréninkový výpadek, před šampionátem byl na soustředění na Mallorce. "Chyběly mi kilometry na dráze, které jsem chtěl najet v Nizozemsku. Na Mallorce je nová dráha, proto jsem sem odjel ke speciální přípravě. Zejména kvůli rychlosti je dobré svézt se na dráze," uvedl Hačecký.

S Martinem Bláhou půjdou do závodu s ambicemi navázat na dva roky starý medailový úspěch v kolumbijském Cali, kde dojeli druzí. Pro Hačeckého jde stále o vrcholný okamžik kariéry. "Už jsem byl mistrem Evropy do 23 let, ale tohoto výsledku si cením nejvíc," řekl tehdy Hačecký. "Medaile by byla určitě úspěch," dodal.

V Londýně už má za sebou oproti původním plánům jeden start, když ve středu dojel šestý ve scratchi. Až v předvečer startu zaskočil za původně nominovaného Ondřeje Vendolského. Scratch jel na MS poprvé. "Většina favoritů skončila za mnou, proto mohu být spokojený," řekl Hačecký, jemuž by dobré umístění mohlo dodat sebevědomí před jeho hlavní disciplínou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články