Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Dopoval Fuglsang? Prý je podezřelý ze spolupráce s Armstrongovým lékařem Ferrarim

Podezření z dopingu visí nad dalším známým cyklistou. Podezření padlo na Jakoba Fuglsanga z týmu Astana, který je podle dánského tisku vyšetřován antidopingovou organizací kvůli podezření, že loni spolupracoval s kontroverzním italským lékařem Michelem Ferrarim. Ten mimo jiné pomohl užíváním dopingu získávat Lanci Armstrongovi tituly na Tour de France a v roce 2012 dostal doživotní zákaz působení ve sportu.

Jakob Fuglsang
zdroj: ČTK/EFE autor: Javier Lizon

O Fuglsangově spolupráci s Ferrarim informoval dánský list Politiken, který se odvolává na materiály Cyklistické antidopingové nadace (CADF), jež provádí antidopingové kontroly pro Mezinárodní cyklistickou unii (UCI). Podle CADF byl Ferrari s jezdci Astany během loňského závodu Kolem Katalánska a několikrát byl viděn při tréninku s Fuglsangem v jeho bydlišti v Monaku. Minimálně jedné ze schůzek se zúčastnil i další jezdec Astany Alexej Lucenko.

Kazašská stáj kontakty s Ferrarim popřela. "Tým nespolupracuje s žádným kontroverzním lékařem, jako je Michele Ferrari, a jezdci nemají povoleny konzultace ohledně svého výkonu s žádnými externími doktory mimo tým," uvedli představitelé Astany s dodatkem, že stáj získala od UCI licenci na letošní sezonu WorldTour díky tomu, že splnila všechny své povinnosti včetně boje proti dopingu.

Čtyřiatřicetiletý Fuglsang má za sebou jednu z nejúspěšnějších sezon v kariéře. Loni vyhrál slavnou klasiku Lutych-Bastogne-Lutych a etapové závody Critérium du Dauphiné a Kolem Andalusie.

Ferrari vedle Armstronga spolupracoval mimo jiné s dalším bývalým dopingovým hříšníkem Alexandrem Vinokurovem, jenž je sportovním ředitelem Astany.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články