Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Doping? V mém věku to nemám zapotřebí, brání se Hekele

Nic jsem neporušil. Tak se hájí cyklokrosový šampion Emil Hekele, který se brání tomu, že by porušil dopingová pravidla. V současnosti čeká na potvrzení výsledků analýzy. Zdůrazňuje množství kontrol, jimiž za poslední sezony prošel.

Hekeleho cyklokrosová euforie
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Informace o podezření Hekeleho z užití zakázaných látek se objevily před dvěma týdny. V současnosti zkušený cyklokrosař stále čeká na výsledek analýzy vzorku B, o niž požádal s vírou, že popře prvotní výsledek kontroly. "Mám opravdu čisté svědomí, i proto tvrdě trénuji dál a jsem připraven bojovat o očištění svého jména," uvedl Hekele.

Nález se vztahuje k reprezentačnímu soustředění cyklokrosařů z 9. září. "Podrobil jsem se mimosoutěžní antidopingové kontrole. V letošním roce jsem byl testován celkově již popáté. Mimo jiné mě komisaři v tomto roce navštívili dokonce i u mě doma," připomněl Hekele.

"V posledních třech letech jsem celkem pravidelně vybírán na antidopingovou kontrolu," konstatoval Hekele, který v lednu překvapivě poprvé v kariéře vyhrál mistrovství republiky v Jičíně. "Titul mistra jsem získal po zúročení předešlých sezon a tvrdé přípravě ve skromných podmínkách, jak je mým zvykem. Během celé té (předchozí) sezony jsem byl kontrolován celkem pětkrát. Předloni čtyřikrát," počítal Hekele.

Dal najevo údiv, proč je testován tak často. "Možná kvůli věku? Možná kvůli výsledkům v mém věku? Možná se někomu nelíbím? Možná vše dohromady? Odpověď na tyto otázky neznám. Co však vím zcela jistě, že jsem se těchto kontrol nikdy neobával. O to větší šok pro mě byla zpráva, že právě odběr vzorku A z letošního reprezentačního soustředění je pozitivní," napsal.

Mrzí ho, že jeho nařčení z dopingu poškozuje obraz cyklokrosu. "Budu se proti tomuto nařčení bránit. Každopádně bych byl blázen, kdybych hazardoval se svým jménem, důvěrou mých partnerů i fanoušků. Nikdy jsem neměl nekalé praktiky zapotřebí a ve svém věku již vůbec ne," uvedl Hekele.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články