Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Domácí šampionát znovu ovládli Čábelická a Cink

Bikeři Jitka Čábelická a Ondřej Cink potvrdili roli největších favoritů a ovládli závody v cross country horských kol na mistrovství České republiky. Čábelická si v Harrachově vyjela čtvrtý domácí titul v řadě, Cink slaví popáté.

Jitka Čábelická
zdroj: ČTK

Třicetiletý Cink si dnešním vítězstvím alespoň částečně spravil chuť po dvou posledních nevydařených závodech. Na olympijských hrách ho v boji o medaili zastavil defekt, minulý týden byl v rychlém závodu na mistrovství Evropy v Novém Sadu dvacátý.

Druhý muž průběžného pořadí Světového poháru si dojel pro domácí titul s náskokem 50 sekund před Markem Rauchfussem. Třetí skončil s odstupem 1:20 minuty Jan Vastl.

Dvaadvacátá žena olympijského závodu v Tokiu Čábelická vyhrála o 14 sekund před Terezou Tvarůžkovou. Jana Czeczinkarová, která byla na ME jedenáctá, dojela třetí s téměř pětiminutovým odstupem.

Čábelická kraluje domácím šampionátům nepřetržitě od roku 2018, kdy ještě pod dívčím jménem Škarnitzlová poprvé triumfovala v jiném krkonošském středisku Peci pod Sněžkou. Jednatřicetiletá česká reprezentantka získala v Harrachově double, neboť ve čtvrtek ovládla premiérový mistrovský závod v short tracku. V mužích zvítězil Vastl.

Mistrovství ČR v cross country horských kol v Harrachově:

Muži: 1. Cink (Kross Orlen) 1:16:39, 2. Rauchfuss (Česká spořitelna- Accolade) -50, 3. Vastl (Maloja Pushbikers) -1:20, 4. Sáska (ROUVY Specialized) -1:50, 5. Zatloukal (Nutrend Specialized) -1:51, 6. Kobes (GAPP System-KOLOFIX) -2:22.

Ženy: 1. Čábelická (GAPP System-KOLOFIX) 1:19:58, 2. Tvarůžková (EXPRES CZ-TUFO Kolín) -14, 3. Czeczinkarová (LIV Mistral) -4:56, 4. Holubová (kola-bbm.cz) -5:54, 5. Šafářová (ROUVY Specialized) -7:56, 6. Průdková (Multicraft) -8:32.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články