Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Domácí legendu Cancellaru předčil v prologu Dumoulin

Risch-Rotkreuz (Švýcarsko) - Nejrychlejší čas prologu zajel blízko Zugského jezera Tom Dumoulin a oblékl dres průběžného lídra závodu. Jezdec stáje Giant-Alpecin byl na pětikilometrové trati o dvě sekundy rychlejší než domácí hvězda Fabian Cancellara. Zdeněk Štybar ztratil na vítěze deset vteřin a skončil ve druhé desítce pořadí, manko Jana Hirta činilo v cíli 37 sekund.

Tom Dumoulin
zdroj: ČTK/AP autor: Jean-Christophe Bott

Na vedoucí příčce se dlouho držel rakouský jezdec Matthias Brändle ze stáje IAM Cycling, který na trati dlouhé 5,1 km zajel čas 5:45. Ve startovní listině však byl umístěn přece jen hodně nízko, a tak se čekalo, jak si s jeho časem poradí favorizovaní časovkářští specialisté. Na startu jich bylo přehršle - Fabian Cancellara, Tom Dumoulin, Geraint Thomas a další.

Thomas startoval několik minut před Cancellarou, jeho čas však na Brändla nestačil. Diváci okolo trati však už hlasitě povzbuzovali domácí hvězdu - Cancellara měl v letošní sezoně těžké zdravotní potíže vinou pádu na závodě E3 Harelbeke, a tak jeho skutečná výkonnost zůstávala tak trochu otázkou. V prologu zajel čas 5:43 a o dvě vteřiny se posunul před Brändla.

Jeho čas však tlaku po něm startujících závodníků nevydržel. Špičkový časovkář Tom Dumoulin ze stáje Giant-Alpecin, který je neprávem někdy ve společnosti Tonyho Martina či Cancellary upozaďován, byl ještě o dvě vteřiny rychlejší a ujal se vedení. Další závodníci přímo jeho výsledek neatakovali - možný kandidát Sylvain Dillier přišel o své šance kvůli pádu. Dumoulin tak slaví vítězství a je průběžným lídrem závodu před domácí superstar Cancellarou.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam Tour de Suisse
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články