Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Do Ria pojedou tři bikeři, Nash čeká na divokou kartu

Praha - Čeští bikeři by se ve středu měli dočkat potvrzení tří účastnických míst pro olympijský závod v cross country v Riu de Janeiro. Pokud se tak stane, v Brazílii se v srpnu představí obhájce zlata Jaroslav Kulhavý, Ondřej Cink a Jan Škarnitzl. Ženy sice o své jediné místo přišly, ale Kateřina Nash by se mohla do Ria dostat díky divoké kartě od Mezinárodní cyklistické federace UCI.

"Máme to samozřejmě všechno spočítané, ale ještě radši čekáme, až bude vše oficiální a žebříčky pro OH uzavřené. Vypadá to ale tak, že bychom měli mít na olympiádě tři kluky a zároveň, že jsme přišli o to jedno místo mezi ženami," řekl Zapletal.

"Katka Nash sice jela teď v Albstadtu skvěle a dojela desátá, ale Švédka Rissvedsová zajela fantasticky a za druhé místo je strašně moc bodů," zmínil Zapletal nedělní druhý závod Světového poháru v Německu.

Zkušená Nash ale ještě nemusí smutnit. "Určitě pro ni chceme zažádat na UCI o divokou kartu. A protože UCI se snaží o to, aby měla na takovém závodě ty opravdu nejlepší závodníky, tak věřím, že máme velmi slibnou naději, abychom s tou žádostí uspěli," uvedl Zapletal.

Potvrdil také, že kromě Cinka s Kulhavým, kteří si s ohledem na výsledky v minulém roce zajistili Rio hodně dopředu, je na 99 procent jistá nominace Škarnitzla.

"Honzu výsledky plně opravňují k tomu, aby jel do Ria právě on. Potvrdil to i v závodech, které byly jako nominační. A i když tam ještě jeden z těch celkem pěti zbývá, v tuto chvíli si nedokážu představit, co by jeho nominaci mohlo změnit," uvedl Zapletal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články