Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Do Innsbrucku míří na silniční MS rekordní počet českých cyklistů

Takové číslo ještě česká cyklistika na silničním světovém šampionátu neměla. Koncem září se na MS v Innsbrucku totiž představí hned 21 jezdců. V nominaci reprezentačního trenéra Tomáše Konečného jsou největší hvězdy Roman Kreuziger či Zdeněk Štybar, ale i držitel vítězného double z republikového šampionátu Josef Černý.

Téměř ve všech kategoriích svaz využil maximální možný počet míst a výprava bude mít medailové ambice. "Zisk medaile v některé z kategorií není nereálný, ale jde o velmi náročný úkol. Musí se sejít opravdu všechno v jeden den. Na nedávném mistrovství Evropy získala Nosková medaili v časovce a Otrubovi unikla o vteřinu. Bude to hodně otevřené," řekl Konečný.

Profil trati bude nejvíce vyhovovat Kreuzigerovi, který bude lídrem české sestavy. "Desítka je reálná. Když člověk chce být do desítky, rozhodují malé detaily. Já jsem vždy pevně nohama na zemi, ale jestliže si vše sedne, tak mohu s týmem, který budu mít k ruce, závodit agresivněji," vyhlížel své šance v Innsbrucku Kreuziger.

Vedle početného zastoupení v individuálních závodech se navíc Elkov Author jako první ryze česká stáj v historii zúčastní mezi muži časovky družstev, která se - stejně jako ta v podání žen - pojede v neděli 23. září na úvod celého šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Na cyklisty čeká v Innsbrucku náročné MS

Do ní by měli nastoupit spolu s Černým také pětinásobný domácí šampion z časovky Jan Bárta, Michael Kukrle a Jakub Otruba, ale definitivní podobu bude mít celá šestice pro závod až před samotným šampionátem.

Právě Bárta s Černým budou následně hájit české barvy při individuálním souboji s chronometrem, stejně tak i Otruba ve třiadvacítce. Mezi juniory bude na startu časovky Petr Kelemen. V ženách svedou boj s časem úřadující mistryně republiky Tereza Korvasová a Nikola Nosková, v juniorské kategorii Markéta Hájková s Veronikou Jandovou.

Nominace:

Muži elite: Jan Bárta, Josef Černý, Jan Hirt, Karel Hník, Roman Kreuziger, Michael Kukrle, Zdeněk Štybar.

Ženy: Tereza Korvasová, Nikola Nosková.

Muži do 23 let: Jakub Otruba, Karel Tyrpekl, Adam Ťoupalík.

Junioři: Jakub Bouček, Jakub Hník, Petr Kelemen, Vladimír Mikšaník, Vojtěch Řepa, Karel Vacek.

Juniorky: Markéta Hájková, Veronika Jandová, Tereza Sásková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články