Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Do čela závodu Kolem Romandie se dostal Simon Yates, Kreuziger je třináctý

Leysin (Švýcarsko) - Závod Kolem Romandie má nového lídra. Tím se stal Simon Yates, kterému k posunu do čela pomohlo vítězství ve čtvrté kopcovité etapě. Čtyřiadvacetiletý Brit v závěrečných metrech udolal Riche Porta, před kterým vede o 19 sekund i v celkovém pořadí. Yatesův týmový kolega Roman Kreuziger dojel s mankem 52 vteřin patnáctý a celkově je ještě o dvě místa výše.

Simon Yates se raduje z vítězství v etapě závodu Kolem Romandie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Čtvrtá a zároveň předposlední etapa nachystala cyklistům pořádnou výzvu. Ve švýcarských Alpách se museli poprat hned s třemi stoupáními první kategorie. Nejlépe se s obtížnými podmínkami popasovali Simon Yates a Richie Porte, kteří ujeli zbytku startovního pole a do cílové rovinky dojeli bok po boku.

V závěrečných metrech ale více sil měl britský jezdec stáje Orica a triumf ho posunul i na první místo celkově. Před svým rivalem má nyní náskok 19 sekund. Třetí je před závěrečnou časovkou Emanuel Buchmann s mankem 38 vteřin.

Posun pořadím kupředu zaznemanl i Roman Kreuziger, který dorazil do cíle jako patnáctý ve velké skupině s téměř minutovým mankem. V celkovém pořadí je český závodník třináctý s odstupem 1:10 minuty. Druhý Čech Ondřej Cink je pětasedmdesátý.

Cyklistický závod Kolem Romandie (WorldTour) - 4. etapa (163,5 km):

1. Yates (Brit./Orica) 4:10:03, 2. Porte (Austr./BMC) stejný čas, 3. Buchmann (Něm./Bora) -30, 4. Van Garderen (USA/BMC) -43, 5. Urán (Kol./Cannondale), 6. Ulissi (It./SAE Team Emirates), ...15. Kreuziger (ČR/Orica) všichni -52, 84. Cink (ČR/Bahrajn-Merida) -14:43.

Průběžné pořadí: 1. Yates 16:50:35, 2. Porte -19, 3. Buchmann -38, 4. Felline (It./Trek-Segafredo) -44, 5. Roglič (Slovin./LottoNL) -53, 6. I. Izagirre (Šp./Bahrajn-Merida) -56, ...13. Kreuziger -1:10, 75. Cink -15:12.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články