Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do bojů o cyklokrosařský šampionát nezasáhne Nash ani Štybar

Bez Zdeňka Štybara a Kateřiny Nash se uskuteční MČR v cyklokrosu. V Jičíně se tak pojede bez největších současných českých hvězd.

Petr Dlask
zdroj: ceskysvazcyklistiky.cz

Trojnásobný mistr světa Štybar se mistrovství republiky zúčastnil loni, ale nyní už se naplno věnuje přípravě na silniční sezonu. Nash, která dlouho vedla celkové pořadí Světového poháru, má povinnosti v zámoří, kde trvale žije.

"Šance byla, byť u Katky jen malá. Strávila tady kvůli Světovému poháru měsíc a týden v Evropě, ale potřebovala se vrátit do USA, kde má svůj program a povinnosti. Takže na mistrovství republiky to nepřipadalo v úvahu. Vrátí se ale stoprocentně na konec sezony," řekl reprezentační kouč Petr Dlask.

"Štybyho jsem lákal už do Uničova v polovině prosince, ale protože trochu změnil strategii závodního programu před klasikami, odlétá už 19. ledna do Argentiny. Již včera odletěl do Calpe, kde potřebuje dělat finální přípravu, vrací se pak 15. ledna, hned potom míří do Jižní Ameriky," uvedl Dlask.

Dvaačtyřicetiletá Nash je momentálně ve Světovém poháru po sedmi z devíti závodů o jediný bod druhá. Štybar zasáhl do několika cyklokrosových závodů, aby si zpestřil přípravu. Loni na republikovém šampionátu na Holých Vrších dojel čtvrtý.

Je nám líto, video expirovalo.
Boroš zaútočí na další titul z MČR
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články