Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Díky všem. Štybar dává sbohem silnici, úplná tečka může ještě přijít v Táboře

Zdeněk Štybar má za sebou svůj poslední silniční závod. Svým fanouškům poděkoval za podporu, i když úplná tečka za kariérou to možná ještě není. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu by se mohl rozloučit v únoru na MS v Táboře. Další plány zatím sedmatřicetiletý Štybar drží v tajnosti. 

Je nám líto, video expirovalo.
Štybar se v Hongkongu rozloučil se silniční kariérou

Štybar, který obléká dres australské stáje Jayco AlUla, absolvoval během uplynulého víkendu menší jednorázový závod v Hongkongu. V profipelotonu jel pravděpodobně naposledy. Sám pár dnů předtím, když startoval v Číně, avizoval na sociálních sítích, že závod Kolem Kuang-si je jeho poslední ve WorldTour. V Hongkongu pak obsadil třetí místo.

"Všem svým úžasným fanouškům chci vyjádřit nejhlubší vděčnost za neochvějnou podporu během mé kariéry. Vaše povzbuzování, odhodlání a obětavost ještě posílily mou vášeň pro cyklistiku a udělaly každý závod o to výjimečnějším. Byla to neuvěřitelná cesta. A bez vás bych to nedokázal," vzkázal Štybar.

"Děkuji, že jste byli součástí této neskutečné jízdy. Chci také poděkovat týmům Soudal QuickStep a GreenEdge (nynější Jayco AlUla) za důvěru a mnoho přátelství, která jsem díky kariéře na silnici navázal. Přeji vám všem jen to nejlepší do budoucna," dodal Štybar.

Jeden z nejúspěšnějších českých cyklistů historie před týdnem a půl médiím řekl, že nemá smlouvu na novou sezonu. Další plány ale zatím neprozradil. Očekává se, že by se měl představit na domácím cyklokrosovém MS, které uspořádá na začátku února Tábor. Právě na jihu Čech slavil Štybar v roce 2010 první ze svých tří titulů mistra světa v terénu, odkud pak přešel na silnici. Další přidal v letech 2011 a 2014.

"Akorát jsem na cestě z Hongkongu. Určitě proběhne nějaká další komunikace, rád bych ale vše oznámil sám osobně," napsal Štybar k otázkám ohledně jeho nejbližší budoucnosti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články