Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Den oddechu a šance pro sprintery. Tour míří do historického Amiens

Arras (Francie) - Peloton Tour de France po třech nervózních etapách v duchu jarních klasik čeká klidnější den. Jezdci absolvují 190 kilometrů mezi Arrasem a Amiens. Na cestě je nečeká takřka žádné převýšení, faktorem ale může být tak jako ve druhé etapě boční vítr. Přímý přenos sledujte od 14:10 na ČT sport a našem webu.

Profil 5. etapy Tour 2015
zdroj: cyclingstage.com

Podobné etapy mohou svádět k podcenění a lehkomyslnosti. Pokud však dosavadní průběh Tour de France jezdce něco naučil, pak že nikdy není daleko ke karambolu. Ve druhé etapě to byla bouřka a boční vítr, ve třetí hromadný pád ve sjezdu. Cílem pro každého závodníka bude především dostat se bezpečně do cíle. O vítězství by se v ideálním scénáři měly prát sprinterské vláčky.

Spoléhat se dá na malý, čtyř- až pětičlenný únik, který však v otevřené krajině nemá příliš šancí na úspěch. Co víc, ryze sprinterských etap na letošním programu není tolik a specialisté si nechtějí nechat jednu z mála příležitostí utéct. Peloton projede během dne okolo několika bojišť z 1. světové války, zřejmě jej to však příliš zajímat nebude - všichni se budou soustředit na plnění taktického cíle.

Okruh největších kandidátů na vítězství je vcelku zřetelný. Mark Cavendish ve druhé etapě vystartoval za Markem Renshawem příliš brzy a bude chtít tuto chybu napravit. "Splněno" už má na Tour André Greipel, ale to rozhodně neznamená, že se nebude o další vítězství pokoušet. Velkou hrozbou je třetí z hlavních favoritů Alexander Kristoff, který letos sbírá jedno vítězství za druhým. V druhé vlně závodníků je třeba počítat s Johnem Degenkolbem, Peterem Saganem či Nacerem Bouhannim.

*** Mark Cavendish, Alexander Kristoff
**  André Greipel
*   John Degenkolb, Peter Sagan, Nacer Bouhanni, Arnaud Démare

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 5. etapy Tour de France 2015


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články