Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Den, na který se nezapomíná. Stáj Rally Cycling slavila v Kalifornii double

Santa Clarita (USA) – Americká stáj Rally Cycling si na závodě Kolem Kalifornie, na kterém startuje díky divoké kartě, prožila okamžiky velké slávy. Její cyklista Evan Huffman totiž zvítězil ve čtvrté etapě, což navíc podtrhl druhou příčkou jeho kolega Rob Britton. Oba dojeli v úniku před hlavním polem. Průběžné vedení drží Rafal Majka.

Je nám líto, video expirovalo.
Huffman zazářil v závodě Kolem Kalifornie

Sprint hlavního pelotonu, který dojel do cíle v Santa Claritě s odstupem 13 sekund, ovládl vítěz předchozí etapy Peter Sagan před německými spurtery Johnem Degenkolbem a Marcelem Kittelem. Vedení v průběžném pořadí s přehledem uhájil Saganův stájový kolega z týmu Bora Rafal Majka, který dojel devatenáctý.

Skupinka uprchlíků vyrazila do úniku krátce po startu v Santa Barbaře a vypracovala si až devítiminutový náskok. Teprve poté zahájil peloton stíhací jízdu, dostihnout je už ale nestačil.

Cyklisty nyní čeká pátá horská etapa s možná rozhodujícím výjezdem do cíle na 1964 metrů vysoký vrchol Mt. Baldy.

Cyklistický závod Kolem Kalifornie (WorldTour) - 4. etapa (159,5 km):

1. Huffman (USA/Rally) 3:41:52, 2. Britton (Kan./Rally), 3. Hofstede (Niz./Sunweb), 4. Le Turnier (Fr./Cofidis), 5. Mannion (USA/UnitedHealthcare) všichni stejný čas, 6. Sagan (SR/Bora) -13, ...94. Štybar (Quick-Step) -5:22.

Průběžné pořadí: 1. Majka (Pol./Bora) 16:04:48, 2. Bennett (N. Zél./LottoNL) -2, 3. Boswell (USA/Sky) -14, 4. Morton (Austr./Dimension Data) -16, 5. Gesink (Niz./LottoNL) -45, 6. Bookwalter (USA/BMC Racing) -48, ...84. Štybar -23:02.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články