Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Démare potvrdil formu i v Cuneu a na Giru slaví třetí vítězství

Závodníci v pelotonu se ve 13. etapě Gira na hromadný spurt pořádně nadřeli. Čtveřici uprchlíků dostihl balík až v cílové rovince a nejlépe zaspurtoval už potřetí v letošním ročníku Arnaud Démare. Závod kvůli žaludečním problémům opustil čtvrtý muž pořadí a jeden z favoritů Romain Bardet.

Je nám líto, video expirovalo.
Démare na Giru znovu přesprintoval konkurenci

Dlouho to vypadalo, že z prvního vítězství na Grand Tour se na 150 kilometrech ze Sanrema do Cunea bude poprvé v kariéře radovat jeden ze čtyř uprchlíků. Kvartetu Pascal Eenkhoorn, Nicolas Prodhomme, Mirco Maestri a Julius van den Berg ale nezbyly síly do závěrečných kilometrů a peloton je v dojezdu převálcoval.

Arnaud Démare z Groupama-FDJ si ve spurtu vyjel třetí etapový triumf letošního ročníku a míří za zopakováním ročníku 2020, kdy vyhrál dokonce čtyřikrát. "Byl to úžasný den, závodníci v úniku dlouho odolávali. Deset kilometrů před cílem jsem začal myslet na sprint, protože jsem tušil, že je dojedeme. Kluci pak odvedli skvělou práci," hodnotil den Démare. Poraženi ze sprintu odešli druhý Phil Bauhaus a třetí Mark Cavendish.

Růžový dres pro vedoucího závodníka uhájil Juan Pedro López z Treku-Segafredo, který dojel ve stejném čase jako vítěz. V boji o maglia rosa navíc nebude dál pokračovat jeden z velkých favoritů, Romain Bardet z týmu DSM. Francouz podle oznámení týmu onemocněl ve čtvrteční etapě a nebyl schopen pokračovat.

Český cyklista Jan Hirt, který dnes dojel v hlavním pelotonu na 40. místě, se díky tomu v průběžném pořadí posunul na 14. místo. Jezdec stáje Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux dál ztrácí na vedoucího Lópeze 3:09 minuty.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 13. etapa (Sanremo - Cuneo, 150 km):

1. Démare (Fr./Groupama-FDJ) 3:18:16, 2. Bauhaus (Něm./Bahrajn Victorious), 3. Cavendish (Brit./Quick-Step-Alpha Vinyl), 4. Gaviria (Kol./SAE Team Emirates), 5. Dainese (It./DSM), 6. Consonni (It./Cofidis), 7. De Bondt (Belg./Alpecin-Fenix), 8. Nizzolo (It./Israel-Premier Tech), 9. Vendrame (It./AG2R-Citroën), 10. Bayer (Rak./Alpecin-Fenix), ...40. Hirt (ČR/Intermarché-Wanty-Gobert) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. López (Šp./Trek-Segafredo) 54:37:23, 2. Carapaz (Ekv./Ineos Grenadiers), 3. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) oba -12, 4. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe) -20, 5. Martin (Fr./Cofidis) -28, 6. Landa (Šp./Bahrajn Victorious) -29, 7. Pozzovivo (It./Intermarché-Wanty-Gobert) -54, 8. Buchmann (Něm./Bora-hansgrohe) -1:09, 9. Bilbao (Šp./Bahrajn Victorious) -1:22, 10. Valverde (Šp./Movistar) -1:23, ...14. Hirt -3:09.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články