Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Degenkolb ve sprintu ukázal své kvality: První monument je jeho

San Remo (Itálie) - První z monumentů ovládl německý sprinter stáje Giant-Alpecin John Degenkolb. V závěrečném sprintu závodu Milán - San Remo, který otevírá sezonu cyklistických monumetů, předčil všechny své konkurenty a nahradil na vítězném místě Alexandera Kristoffa. Pádem skončil závod pro Zdeňka Štybara. Jezdec stáje Etixx-Quick Step se v posledním sjezdu nevyhl hromadnému karambolu.

John Degenkolb
zdroj: ČTK/BELGA autor: YUZURU SUNADA

Závěrečný spurt 106. ročníku vyhrál po 293 kilometrech John Degenkolb, a vybojoval tak svou nejcennější trofej v dosavadní kariéře. Šestadvacetiletý spurtér v cílové rovince předčil obhájce titulu Alexandera Kristoffa. Třetí skončil Michael Matthews, jenž za sebou těsně udržel slovenského sprintera Petra Sagana.

Štybar skončil v pádu společně s vítězem z roku 2013 Geraldem Ciolkem, Philippem Gilbertem či stájovým kolegou Michalem Kwiatkowským. Z karambolu český cyklista vyvázl bez vážných zranění a do cíle nakonec dojel na 56. místě s tříminutovou ztrátou. "Dneska to vážně nebyl náš den," komentoval Štybar. "Jsem z těch pádů celý odrbaný, trochu mě bolí žebra, ale nemělo by to být nic vážného," dodal. Doufá teď, že si před dalšími jarními klasikami smůlu už vybral. Nejlepším z Čechů byl nakonec na 29. místě Roman Kreuziger, který za vítězem zaostal o devět sekund. Jan Bárta nabral manko jedenáct a půl minuty a obsadil 121. příčku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články