Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
HSF System Cup 2024

Dauphiné bylo v závěru těsnější, než se předpokládalo. Roglič ale triumf uhájil

Primož Roglič vyhrál podruhé Critérium du Dauphiné, i když v závěru poslední etapy žlutý trikot nakonec uhájil jen o osm sekund. Po sobotě přitom vedl před Matteem Jorgensonem o více než minutu. Poslední etapu vyhrál Carlos Rodríguez.

Primož Roglič
zdroj: Twitter.com / MaillotjauneLCL

"Překvapilo mě to. Bylo to těsné, ale vedení jsem udržel," řekl Roglič. Loňský šampion Gira d'Italia a trojnásobný vítěz Vuelty se na Critériu vrátil do pelotonu po pádu v dubnovém závodu Kolem Baskicka. V pátek a v sobotu si dojel pro etapová vítězství a vybudoval si slibný náskok, který po útoku soupeřů v závěrečném stoupání osmé etapy musel tvrdě bránit.

Cílem na plošině Glières projel jako první Španěl Carlos Rodríguez, jenž vybojoval třetí letošní vítězství těsně před Jorgensonem. Americký cyklista útočil po březnovém vítězství na Paříž-Nice na další cenný triumf v etapovém závodě, ale nakonec Rogliče z prvního místa nesesadil.

Další z favoritů Belgičan Remco Evenepoel skončil celkově sedmý s mankem téměř dvě a půl minuty. Předloňský mistr světa v závodě s hromadným startem závodil stejně jako Roglič poprvé od těžkého hromadného pádu v Baskicku, při němž si zlomil klíční kost a lopatku a musel na operaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články