Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Další vydaný trest. Gallega chytili tři dny po přechodu k profesionálům

Madrid – Den poté, co Mezinárodní cyklistická unie (UCI) udělila tříletý trest Samuelu Contimu, zařadila na listinu potrestaných španělského cyklistu Alberta Gallega. Za užití zakázaného anabolického steroidu stanozolu nebude moci závodit do října 2019. Gallegův případ je kuriózní tím, že byl chycen jen tři dny poté, co se v pětadvaceti letech v barvách stáje Caja Rural-Seguros poprvé dostal mezi profesionály.

Alberto Gallego
zdroj: ciclismoafondo.es

Gallego na sebe upozornil slibnými výsledky mezi amatéry (především sedmé místo celkově na francouzském Route du Sud, a to v konkurenci Alberta Contadora či Naira Quintany), načež mu smlouvu nabídla prokontinentální španělská stáj Caja Rural-Seguros, která pravidelně jezdí např. domácí Vueltu. Už v jejích barvách se objevil na portugalském závodu Kolem Algarve, po třetí etapě však na dopingové kontrole vrátil vzorek, v němž komisaři našli stopy zakázaného anabolického steroidu.

Pětadvacetiletý Španěl svou vinu popírá a říká, že není vůbec logické, aby si tuto látku vůbec bral. "Dozvěděl jsem se, že jde o produkt, který se mnohem spíš hodí pro kulturisty než pro silniční cyklisty, navíc zůstává v těle mnoho týdnů," popisuje a dodává: "Jediná možnost je, že jsem se stal obětí kontaminace v laboratoři." Sám ale přiznává, že se najdou mnozí, kteří jeho obhajobě neuvěří. Pokud se po uplynutí trestu vrátí do pelotonu, bude Gallegovi osmadvacet let.

Zdroj
ČT sport, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články