Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Czech Cycling Tour vyhrál König, poslední etapu Kaňkovský

Olomouc - Vítězem prvního ročníku cyklistického závodu Czech Cycling Tour se stal Leopold König z celku PSK Whirlpool Author. Dvaadvacetiletý jezdec vyhrál před klubovým spolujezdcem Tomášem Bucháčkem, třetí skončil Milan Kadlec z Dukly Praha. Závěrečnou etapu dlouhou 145 kilometrů se startem i cílem v Olomouci vyhrál Alois Kaňkovský z Dukly Praha. I dnes čekala na cyklisty svým profilem náročná etapa a navíc značné horko, přesto si závodníci počínali nezvykle aktivně. Po 30 kilometrech ujela sedmnáctičlenná skupina, v níž chyběl ve žlutém trikotu jedoucí König. Nejaktivněji si v ní počínali jeho klubový kolega Mareš, Kadlec a světový cyklokrosový šampion Štybar.

Kaňkovský předstihl Hebíka i Müllera

Mareš dominoval na vrchařských prémiích a pojistil si trikot pro nejlepšího vrchaře závodu. Postupně se skupina rozdělila a vpředu zůstala pětice Hebík, Mareš, Štybar, Fabišovský a Jovanovič, která získala náskok přes dvě minuty a ohrožovala Königův žlutý trikot.

Náskok si skupina přivezla i na čtyři sedmnáctikilometrové okruhy v Olomouci, ale v závěru o něj přišla. V posledním kole se podařilo uniknout osmi jezdcům a ve spurtu měl nejvíce sil dráhový reprezentant Kaňkovský, který za sebe odsunul Hebíka a třetího Němce Müllera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články