Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Czech Cycling Tour načala časovka, v níž exceloval australský Mitchelton-Scott

Koronavirus zamíchal cyklistickým kalendářem, ale etapový závod Czech Tour probíhá v původním termínu. Na start úvodní časovky družstev se v Uničově postavilo jednadvacet týmů. Časovku nakonec ovládl australský celek Mitchelton-Scott. Sestřihy z podniku vysílá ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Časovku družstev na Czech Cycling Tour ovládl Mitchelton-Scott

Elkov Kasper za sebou nechal například stáje Jumbo-Visma či Bora-hansgrohe. "Od startu jsme nasadili tempo na úplné hraně, které jsme dokázali udržet prakticky po celou dobu. Míst, kde by se dal získat další náskok, moc nebylo. Na trati navíc po celou dobu foukal boční vítr a o to to bylo dnes obtížnější," uvedl jeden z členů české sestavy Jakub Otruba.

Mitchelton-Scott zvítězil s náskokem 25 sekund, trikot vedoucího jezdce si v pátek obleče jeho australský lídr Luke Durbridge.

Druhý skončil Sunweb těsně před dánským týmem Uno-X, jenž dojel ve stejném čase. Elkov-Kasper měl odstup 28 sekund, v dresu pro nejlepšího Čecha závodu pojede průběžně šestnáctý Michal Schlegel.

Druhá etapa z Prostějova do Uničova bude měřit 193,7 km. Závod končí v neděli.

Czech Cycling Tour - 1. etapa (časovka družstev 18,2 km v Uničově):

1. Mitchelton-Scott 19:49, 2. Uno-X, 3. Sunweb oba -25, 4. Elkov-Kasper -28, 5. Bora-hansgrohe -31, 6. Jumbo-Visma -34.

Průběžné pořadí: 1. Durbridge 19:49, 2. Bauer, 3. Hamilton, 4. Groves, 5. Howson (všichni Austr./Mitchelton-Scott) všichni stejný čas, 6. Nieuwenhuis (Niz./Sunweb) -25, ...16. Schlegel, 17. Kukrle, 18. A. Ťoupalík, 19. Neumann, 20. Bárta, 21. Hník, 22. Otruba (všichni ČR/Elkov-Kasper) všichni -28, 37. Vakoč (ČR/Alpecin-Fenix) -39.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články