Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Cyklokrosový šampion změní tým. Van Aert podepíše s LottoNL-Jumbo

Belgická cyklistika je aktuálně v lásce především s Remcem Evenepoelem, který na juniorské úrovni vyhrává jeden závod za druhým. Služby mladého závodníka oslnily QuickStep-Floors natolik, že z něj v příštím roce udělá nejmladšího závodníka v historii WorldTour. Jenže Evenepoel není jediným, kdo změní dres. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu Wout van Aert podepíše tříletou smlouvu s Teamem LottoNL-Jumbo. Kontrakt začne platit od sezony 2020.

Wout van Aert
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

Van Aert letos získal svůj třetí duhový dres v řadě, když rozdrtil konkurenci na kopcovité trati ve Valkenburgu. Poté se přesunul na silnici. Fanoušky si získal výkonem na Strade Bianche, kde skončil třetí navzdory tomu, že kvůli křečím upadl ve stoupání na náměstí v Sieně. Dařilo se mu i v dalších závodech: dojel například devátý na Monumentu Kolem Flander.

Třiadvacetiletý Belgičan na silnici jezdí za druhodivizní tým Veranda's Willems-Crelan, to se ale v příštích letech změní. Belgická média informují, že van Aert souhlasil s nabídkou LottoNL-Jumbo. Po zkompletování zdravotní prohlídky by měl podepsat tříletý kontrakt, který poběží od sezony 2020. Na příští rok je totiž van Aert ještě vázán ve stávajícím působišti.

Pouze v případě, že se Veranda's Willems-Crelan nepodaří zajistit sponzory, se van Aert posune na WorldTour úroveň již o rok dříve. Nizozemský tým, který od příštího roku ponese název Jumbo, v něm v každém případě získal velkou posilu. Van Aert navíc nemá být jediným novým jezdcem: mluví se o příchodu Laurense De Pluse a Mike Teunissena.

Zdroj
ČT sport, Cycling News

Hlavní zprávy

Nejčtenější články