Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Cyklokrosová elita míří do Tábora

Praha - Poprvé v historii se na území České republiky pojedou dva závody cyklokrosového Světového poháru, navíc hned za sebou. Po nedělním startu seriálu v Plzni se v závěru tohoto týdne představí elitní cyklisté této disciplíny v čele s úřadujícím světovým šampionem Zdeňkem Štybarem v Táboře.

Zdeněk Štybar
zdroj: ČT4

"To, že se pojede dvakrát u nás, je velké ocenění našeho cyklokrosu. Pouze Belgie, kde se konají dokonce tři závody, a Holandsko mají možnost pořádat dva závody Světového poháru," podotkl prezident Českého svazu cyklistiky Marián Štětina na dnešní tiskové konferenci v Praze. V Táboře se bude závod SP konat podeváté, v Česku celkově už popatnácté.

V Táboře se loni v lednu konalo mistrovství světa a pro cyklokrosaře bude o víkendu připravena podobná trať. "Opět se pojede v odpočinkové zóně Tábora a na trati jsou jen mírné změny. Zkrátili jsme úsek na asfaltu, díky čemuž se pojede více v terénu u diváků. Také jsme se vyhnuli křížení tratě," řekl ředitel závodu Čestmír Kalaš.

Česká reprezentace se v Táboře představí v podobném složení jako v Plzni. K drobné změně došlo jen ve složení mužského seniorského týmu, ze kterého se do "své" kategorie do 23 let posunul Karel Hník. Místo něj pojede Jiří Polnický. Na západě Čech cyklokrosaři do 23 let a junioři samostatně nejeli.

Kulhavý nepojede

Vedení české reprezentace se snažilo domluvit na startu i s úřadujícím světovým šampionem v cross country horských kol Jaroslavem Kulhavým. "Jednali jsme s ním, ale nakonec v Táboře nepojede. Má zdravotní problémy. Chystá se na operaci zubů, které si poranil v sezoně," uvedl reprezentační trenér Stanislav Bambula. Kulhavý tak stejně jako v minulé sezoně bude startovat "jen" v domácím Českém poháru.

Poslední start v Evropě v letošním kalendářním roce čeká Kateřinu Nashovou, která žije v Americe a v listopadu a prosinci bude závodit v zámoří. "Vypadá to tak. Měla bych se do Evropy vrátit až v lednu," řekla Nashová, která byla v Plzni třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články