Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Cyklokrosařka Havlíková byla v předposledním závodu SP osmá

Lignières-en-Berry - Cyklokrosařka Pavla Havlíková dojela osmá v předposledním závodu Světového poháru ve francouzském Lignières-en-Berry a celkově je šestá. V elitní mužské kategorii byl nejlepší z Čechů až na 36. místě Michal Boroš. Světový pohár vyvrcholí za týden v nizozemském Hoogerheide, týden nato se pojede MS v Heusden-Zolderu.

Havlíková jezdila v úvodu premiérového závodu SP v Lignières-en-Berry ve dvojici s Italkou Evou Lechnerovou za Belgičankami Sanne Cantovou a Ellen val Loyovou. Pak se však zkušená česká reprezentantka začala propadat a dva týdny před mistrovstvím světa dojela osmá s odstupem 1:15 za vítěznou Cantovou. Nikola Nosková byla šestnáctá.

Závod elitní kategorie se nepovedl českým mužům. Jako jediný z čtveřice reprezentantů nebyl dojet o kolo šestatřicátý Boroš, čerstvý mistr republiky Radomír Šimůnek nedokončil. Pro třetí vítězství za sebou si dojel mistr světa Mathieu van der Poel z Nizozemska, průběžně vede dnes druhý Belgičan Wout van Aert. Mezi muži do 23 let skončil Adam Ťoupalík šestý.

Ve Francii nestartovalo trio reprezentantů, kteří předčasně ukončili cyklokrosovou sezonu. Vítěz Českého poháru Tomáš Paprstka se chce začít připravovat na sezonu na horských kolech a zabojovat o účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro, Vojtěch Nipl přechází mezi silničáře a Jakub Skála má zdravotní problémy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články