Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cyklokrosařka Czeczinkarová obhájila evropský bronz v kategorii do 23 let

Pontchateau (Francie) – Jana Czeczinkarová obhájila na ME v cyklokrosu v Pontchateau bronz v závodě žen do 23 let. Dojela za Italkou Teocchiovou a Francouzkou Clauzelovou. Loni v nizozemském Huijbergenu dojela česká závodnice čtvrtá, ale po diskvalifikaci vítězné Belgičanky Femke van den Driesscheové jí připadla dodatečně bronzová medaile.

Van den Driesscheová přišla o titul poté, co u ní byl na lednovém mistrovství světa objeven v kole motorek. Za mechanický doping dostala na jaře šestiletý zákaz startů, už předtím kvůli aféře ukončila kariéru.

Teprve devatenáctiletá Czeczinkarová nyní dojela na třetím místě o 39 sekund za vítěznou Italkou Chiarou Teocchiovou. I když patřila k favoritkám, musela o medaili hodně bojovat.

"Hned po startu jsem byla hodně vzadu a myslela jsem si, že už je všechno ztracené. Nohy jsem měla děsně těžké. Dlouho jsem se nemohla dostat do tempa," uvedla Czeczinkarová.

Nakonec slavila úspěch po taktické jízdě a v souboji o bronz porazila o jedinou sekundu italskou závodnici Saru Casasolaovou. "V posledním kole jsme s Italkou odskočily ostatním soupeřkám. Celou dobu jsem jela v háku a díky tomu jsem měla ve spurtu více sil. Nohy jsem měla totálně kovové, proto jsem nešla ani ze sedla. Muselo to asi vypadat strašně," uvedla česká reprezentantka, která byla v květnu šestá na ME horských kol.

Letošní bronz je pro ni cennější. "Loni jsem nečekala, že bych mohla bojovat o medaili. Letos bylo jasné, že mám na bednu a chci medaili. Neztrácela jsem naději a nakonec to vyšlo," řekla Czeczinkarová, podle níž se na startu sešla silnější konkurence než před rokem.

Závod mužů do 23 let nedokončil vicemistr světa v této kategorii Adam Ťoupalík. Titul obhájil Belgičan Quinten Hermans.

Mistrovství Evropy v cyklokrosu v Pontchateau (Francie):

Ženy do 23 let: 1. Teocchiová (It.) 44:43, 2. Clauzelová (Fr.) -10, 3. Czeczinkarová -39, ...14. Bajgerová -2:29, 23. Nosková (všechny ČR) -3:28.

Muži do 23 let: 1. Hermans (Belg.) 54:46, 2. Nieuwenhuis stejný čas, 2. Wouters (oba Niz.) -1, ...22. Březina -2:38, 32. Mayer -4:08, 33. Schubert -4:12, Ťoupalík nedokončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články